Je hart volgen… op z’n Lida’s

37 jaar geleden hing ze haar uniform aan de kapstok om als opleidingsadviseur aan de slag te gaan. Lida is verpleegkundige van huis uit en gedurende haar tijd als verpleegkundige werd zij praktijkopleider op haar afdeling. Ze merkte dat ze energie kreeg van het begeleiden van anderen. De combinatie van Lida’s voorliefde voor het verpleegkundige vak en de behoefte anderen te begeleiden, deed haar besluiten het roer om te gooien en te beginnen als opleidingsadviseur in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Ontdekken waar talenten liggen

“Als opleidingsadviseur ondersteun en coach ik leerling verpleegkundigen in de ontwikkeling tot beginnend beroepsbeoefenaar. Als starter kom je in een ontzettend hectische wereld terecht waar leven en dood aan de orde van de dag is. Ik help hen samen met mijn collega’s stevig in het zadel te komen en geef handvatten om zichzelf te ontwikkelen. Een leerbehoefte is zo persoonlijk dat ik altijd kijk naar het individu. Ik probeer te ontdekken waar de talenten liggen, hoe de leerling verpleegkundige leert en wat hij of zij daarbij nodig heeft.”  

Een echt mensenmens

“Ik ben een echt mensenmens en vind het belangrijk mezelf te verdiepen in de ander. Ook draag ik het verpleegkundige vak en de zorg een enorm warm hart toe. Dat ik dit alles kan combineren in mijn werk, vind ik prachtig. Ik ga met een goed gevoel naar huis als ik een leerling heb kunnen helpen.”

Je stem laten horen

Lida is blij dat ze van het ziekenhuis altijd de kans heeft gekregen zich te blijven ontwikkelen. “Het Asz heeft oog voor de medewerker en de ontwikkelingsbehoefte. Je krijgt al snel eigen regie en zeggenschap waardoor je echt je stem kunt laten horen als medewerker. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in het ziekenhuis, dit is dan ook de reden dat ik hier al zolang werk!”

Volgend jaar gaat Lida met pensioen en draagt ze het stokje over aan haar opvolger. Of ze dan stil gaat zitten?! Zeker niet. “Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik doe veel vrijwilligerswerk en zou graag iets in de gevangenenzorg willen doen. Het helpen van anderen zit in mijn bloed dus ik hoop dit zeker voort te kunnen zetten!” 

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan bij het Leerhuis? Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven