Kansen pakken… op z’n Anja’s

Kansen pakken als de mogelijkheid zich voordoet. Anja, onze 62-jarige oncologie verpleegkundige weet als geen ander wat ze wil en hoe ze haar werk leuk houdt. Al 27 jaar werkt ze bij Albert Schweitzer aan haar passie: zo optimaal mogelijk zorgen. “Mijn energie haal ik uit mensen écht helpen. Dat is mijn drijfveer en mijn passie. En het brengt me ook steeds bij nieuwe kansen en mogelijkheden”. Zo viel het Anja jaren geleden op dat de zorg voor oncologische gynaecologie patiënten beter kon. Samen met twee artsen initieerde ze een poli speciaal voor deze patiënten.

Verschillende functies

Naast oncologisch verpleegkundige op afdeling gynaecologie werkte ze ook op de kraamafdeling. “Hele verschillende gebieden, maar allebei zó fijn om te doen. Op een gegeven moment kon ik het helaas niet meer combineren. Dat was jammer, maar er komen vanzelf weer andere kansen op je pad.” En kansen zien en benutten zit Anja duidelijk in het bloed. “Ik ben ook een tijdje afdelingshoofd geweest op poli Gynaecologie. Heel wat anders en erg leerzaam en interessant om mee te maken. Maar in die functie ontdekte ik ook wat het beste bij mij past. Dat was niet leidinggeven, maar aan het bed staan bij de patiënt. Een waardevol inzicht.”

Continue blijven verbeteren

Inmiddels heeft Anja naast haar rol als verpleegkundige nog een nieuwe uitdaging opgepakt als onderdeel van de kwaliteitsgroep Voeding & Beweging. “Met de kwaliteitsgroepen zorgen we als ziekenhuis dat we de zorg continue blijven verbeteren. Ik vind het fijn dat ik hier aan kan bijdragen. En dat ik deze mogelijkheid krijg. Dat is eigenlijk wat ik alle (nieuwe) collega’s wil meegeven: het ziekenhuis biedt je zoveel kansen en mogelijkheden. Zorg dat je ze pakt en zoek naar jouw optimale invulling.”

Optimale invulling

Die optimale invulling blijft altijd in ontwikkeling voor Anja. “In beweging blijven vind ik belangrijk. Zowel in de letterlijke als figuurlijke zin. Sporten geeft me een goede afwisseling naast het werk en zorgt dat ik cognitief goed en alert blijf.” Ook toekomstplannen zijn er nog genoeg. “Ik zou me graag verdiepen in de palliatieve zorg. Hoe verpleeg je patiënten zo goed mogelijk in deze laatste fase? Wat kan je betekenen en meegeven? Dat lijkt me erg mooi.”

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als oncologieverpleegkundige? We hebben regelmatig vacatures voor deze functie. Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven