Verbinding maken... op z'n Raimons

Al van jongs af aan riep Raimon dat hij in de zorg wilde werken: deze jongensdroom kwam uit! Inmiddels heeft hij zijn 30-jarig jubileum in het Albert Schweitzer ziekenhuis aangetikt. Raimon: “In mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik kennisgemaakt met diverse afdelingen en ontdekte waar mijn hart sneller van ging kloppen. In eerste instantie begon ik op de neurologie afdeling. Na vijf jaar kreeg ik de behoefte om op een ander specialisme te werken en begon als observatorium verpleegkundige. In deze functie kun je mij nog steeds vinden!”

Dynamische afdeling

“Het observatorium is een opnameafdeling voor maximaal 24 uur. Vanaf deze afdeling gaan patiënten met ontslag naar huis of worden overgeplaatst naar een verpleegafdeling of andere instelling. Door de korte opname is het observatorium een ontzettend dynamische afdeling. Tijdens de coronaperiode zijn we ook een revalidatie-afdeling geweest voor patiënten die heel ziek op de intensive care hebben gelegen. Dit was een mooie maar ook zware periode waarin we veel patiënten hebben bijgestaan in hun herstel.”

Patiënt centraal

“Als observatorium verpleegkundige voer je verpleegkundige en verpleegtechnische activiteiten uit waarbij de verzorging en behandeling van de patiënt centraal staat. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie, planning en de uitvoering van patiëntenzorg. Hiertoe behoort ook het onderhouden van contacten met andere specialisten en het begeleiden van leerling-verpleegkundigen en stagiaires.”

Hecht team

“Ik werk met een ontzettend leuk en hecht team samen. Er is weinig verloop, we hebben veel lol en we staan altijd voor elkaar klaar, in goede en slechte tijden. Ook de interactie met patiënten geeft mij veel voldoening, daar krijg ik echt energie van! Het sociale aspect is een belangrijk onderdeel van mijn werk en maakt dat ik hier nog wel goed zit tot mijn pensioen!”

Uilen-verzamelaar

“Hoe ik graag mijn vrije tijd invul? Ik spaar uilen, in alle vormen en formaten! M’n huis staat er vol mee. Ik neem alleen niet zomaar meer alle uilen in huis, ik heb wel bepaalde voorwaarden waar ze aan moeten voldoen. Daarnaast vind ik het ontspannend om te lezen, spendeer ik veel tijd met familie en ben ik tijdens de coronaperiode begonnen met diamond painting!”

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als verpleegkundige? We hebben regelmatig vacatures voor deze functie. Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven