Altijd in beweging… op z’n Gerts

Long- en Oncologieverpleegkundige, aanspreekpunt, praktijkbegeleider, docent en vaardigheidstrainer. De enorm sympathieke Gert is een alleskunner. Hij is – zoals hij zelf zegt – als de dood om vast te roesten en gaat daarom steeds op zoek naar afwisseling en nieuwe uitdaging. Zijn ondernemende instelling zorgt voor mogelijkheden. En dat is waarschijnlijk dan ook de reden dat Gert zo goed bij het Albert Schweitzer past (hij werkt al ruim 15 jaar bij ons). Als ziekenhuis juichen wij hem maar al te graag toe om écht mee te doen, zich breed in te zetten en volop in beweging te blijven.

De kliniek: afwisseling en dynamiek

Dat werken in het ziekenhuis echt Gerts z’n ding is, dat zie je meteen. Zijn enthousiasme, kennis, toewijding en trots druipen er tijdens het gesprek van af. 17 jaar geleden pakte hij zijn kans om binnen het Albert Schweitzer een hele goede en complete verpleegkundige te worden. Tijdens zijn voltijd hbo-V studie in Rotterdam deed hij naar eigen zin nog te weinig praktijkervaring op. Bij het ASz zag hij kansen: “Mijn eindstage was op C1, de afdeling Longgeneeskunde, en hier vond ik eigenlijk wat ik zocht: afwisseling en dynamiek. 9 van de 10 mensen willen eerst voor de acute tak gaan, zoals de spoed of de ambulance, maar tijdens mijn stage-ervaring in de kliniek veranderde deze wens voor mij. Na mijn stage mocht ik blijven en voelde mij als een vis in het water. Ik kreeg de mogelijkheid om in de dagelijkse praktijk te leren en echt zeker te worden over mijn handelingen. Ik ontdekte ook dat ‘Long’ heel divers is. Het is ook oncologie, chirurgie en beademing.” Het ziekenhuis zag al snel dat Gert een goede match en uitstekende verpleegkundige in wording was en bood hem na enkele maanden werken snel een vaste baan aan.

Als de dood om vast te roesten

Afwisseling in het werk en nieuwe dingen leren zijn voor Gert heel belangrijk.  Zoals hij zelf zo mooi zegt: ‘’Ik ben als de dood om ergens vast te roesten’’. En in beweging is hij, altijd. Gert heeft inmiddels twee specialisaties op zak en werkt nu 32 uur op de longafdeling en 4 uur op de dagbehandeling van de oncologieafdeling. Maar dat was voor Gert nog niet genoeg uitdagend: “Ik ben nu ook vaardigheidstrainer via het Leerhuis van het ziekenhuis. Ik geef nu trainingen in het Skills Lab over thoraxdrainage en het veilig werken met cito statica, ofwel chemokuren.  Ook ben ik praktijkopleider Pulmonologie – longziekten – voor onze leerlingen, aanspreekpunt op mijn afdeling en geef ik op oproepbasis nog les bij het Da Vinci College.” En daarmee vergeet hij zelfs nog een van zijn bezigheden: Gert zit, hoe kan het ook anders, ook nog in één van de verpleegkundige kwaliteitsgroepen in het ziekenhuis.

Ruimte voor je eigen ding

Wat Gert in het bijzonder waardeert aan het Albert Schweitzer zijn de mogelijkheden die worden geboden. “Ik ben denk ik zo op mijn plek hier omdat ik altijd de ruimte heb gevoeld om mijn eigen ding te doen. Twee specialisaties en op twee afdelingen werken, maar ook alle andere dingen die ik er nog naast kan doen. Natuurlijk heb ik ook zelf die kansen gepakt, maar je merkt dat het ziekenhuis hier ook echt voor open staat.” Gert vertelt daarna dat hij ziet dat verbetervoorstellen worden geadopteerd en toegepast en er ruimte is om te leren. De passie voor het werk blijft steeds zichtbaar bij Gert en tegelijkertijd is hij rustig en voor je gevoel niet gek te krijgen. Natuurlijk maakt ook Gert intense dagen mee, denk alleen al aan de hele Covid-periode. “Het is druk, ook emotioneel gezien. Je ziet toch veel. Maar ik kan het goed achter me laten als ik naar huis rijd. Dat is één van de redenen dat ik wat verder van huis werk. Ik kan op deze manier goed loskomen van alles wat ik meemaak. En zo kom ik gelukkig geen bekenden tegen in het ziekenhuis en ook geen patiënten als in de Albert Heijn loop, haha’.

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als long- en/of oncologieverpleegkundige? We hebben regelmatig vacatures voor deze functie. Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven