Op onderzoek uit op z’n… Marcella’s

Van meehelpen in de bakkerij naar volwaardig KNF Laborant. Marcella deed het! “Na mijn havodiploma te hebben behaald, kwam ik erachter dat ik in het ziekenhuis wilde werken. Ik liep een dagje mee met een vriendin die werkte als KNF laborant en was meteen verkocht. Helaas kreeg ik weinig reacties op de open sollicitaties die ik naar diverse ziekenhuizen stuurde. Na een baan in mijn vaders bakkerij en een kledingwinkel, werd ik alsnog gebeld door het Albert Schweitzer ziekenhuis en zo geschiedde.”

Van theorie naar praktijk

“In 2005 begon ik in het ASz als leerling KNF laborant. Tijdens de opleiding werkte ik fulltime mee op de afdeling en plande ik zelf mijn les-en examendagen in. In korte tijd deed ik veel ervaring op. Wat ik in de boeken las, kon ik meteen toepassen in de praktijk. Na vier jaar als leerling mee te hebben gedraaid, mocht ik mezelf volwaardig KNF laborant noemen!”

Afwisseling houdt me scherp

“Als KNF laborant werk ik aan veel uiteenlopende onderzoeken die zich focussen op het functioneren van de hersenen, zenuwen en spieren zoals EEG en EMG. Ook ben ik verantwoordelijk voor EEG-bewaking bij carotisendarteriëctomie, voer ik tremorregistraties en zenuwechografieën uit op de afdeling en kan ik opgeroepen worden voor spoedonderzoeken. Ik heb te maken met allerlei soorten patiëntgroepen en casussen waardoor elke dag er weer totaal anders uitziet. Deze afwisseling houdt me scherp en zorgt ervoor dat ik veel voldoening uit mijn werk haal!”

Grote toegevoegde waarde

“Ik krijg er energie van om met veel verschillende patiënten te werken. Als KNF laborant ben je echt van toegevoegde waarde in het proces van de klacht naar het vaststellen van de diagnose. Je hebt in het ASz met veel verschillende onderzoeken te maken waardoor je een brede kennis opdoet. Daarnaast werk ik in een leuk team waar we alles voor elkaar over hebben. Dat merk je echt! Alles kan besproken worden met elkaar en samen lossen we problemen op.”

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven