Altijd voor een glimlach gaan... op z’n Lida’s

Als tienermeisje zette Lida al haar eerste stappen in het ziekenhuis. Lida ging eerst aan de slag als ziekenverzorgende, omdat ze nog te jong was voor de verpleegkundige opleiding. Lida: “Zodra ik oud genoeg was, ben ik direct de opleiding tot verpleegkundige begonnen. Ik heb er geen moment spijt van gehad”. Na op meerdere afdelingen werkzaam te zijn geweest, is Lida sinds 2014 dialyseverpleegkundige in het ASz. Hier heeft ze het enorm naar haar zin. “Ik voel me als een vis in het water. Hier blijf ik nog wel even plakken!”

Een band opbouwen met patiënten

De dialyseafdeling is een aparte unit binnen het ziekenhuis. Het is een poliklinische afdeling waar mensen frequent, en soms voor jaren, een behandeling ondergaan. “Je bouwt echt een band op met patiënten. Voor veel van hen voelt het ziekenhuis bijna als een tweede thuis. Als verpleegkundige speel je dus een ontzettend belangrijke rol in het leven van de patiënt. Dit doe je samen met een hecht en veelzijdig team. De samenwerking met collega’s is heel nauw en er heerst veel vertrouwen en openheid naar elkaar toe. We willen echt iedere dag met elkaar knallen en de beste zorg voor de patiënt leveren! Mijn rol in het team zou ik omschrijven als een positieve verbinder. Ik ga niet graag mee in negativiteit en probeer overal de goede kant van in te zien.”

Vertrouwen is belangrijk

“We werken op de dialyseafdeling met een strakke structuur en planning. Met het team start je de dag met een kort overleg en takenverdeling. Vervolgens stoom je de machines klaar en lees je je in voordat de patiënten binnenkomen. Na de dialysebehandeling ben je verantwoordelijk voor een goede afhandeling. Gedurende de dag heb je veel patiëntencontact, dit is ontzettend waardevol. Patiënten leggen als het ware hun leven in jouw handen. Vertrouwen is dan ook super belangrijk!”

De simpele dingen waarderen

“Ik werk met veel plezier voor het ASz en voel me echt onderdeel van het ziekenhuis. Het is een betrokken werkgever en ik ervaar veel openheid vanuit het management. Daarnaast waardeer ik de vaak simpele dingen die het verschil maken: de piano die speelt als je binnenkomt, de ijsjes die worden uitgedeeld tijdens zomerse dagen of het cadeautje voor verpleegkundigen in de Week van de Zorg.”

Positieve boost

“Waar ik energie van krijg? Op werkgebied krijg ik een positieve boost als ik patiënten met een glimlach de deur uit zie gaan. Dat is waar je het uiteindelijk voor doet. In mijn privéleven ben ik intensief betrokken bij vluchtelingenprojecten in Lesbos. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij!”

Wil je graag een keer meelopen op de dialyseafdeling of heb je een vraag voor Lida? Mail dan naar werken@asz.nl en we nemen snel contact met je op!

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven