Bruggen bouwen op z’n… Leannes

Het verpleegkundig beroep combineren met niet één maar twee functies. Leanne doet het! Naast regieverpleegkundige is zij Chief Nursing Information Officer (CNIO) en lid van het Verpleegkundig Stafbestuur (VSB). “Ik krijg er energie van om kritisch naar mijn werk te kijken en mogelijkheden te vinden om processen efficiënter en slimmer te organiseren. De functie van CNIO zie ik dan ook als een mooie kans om dit in de praktijk te brengen!”

Een brug slaan

“Als CNIO sla ik een brug tussen de verpleegkundige praktijk en de oplossingen en innovaties die informatisering (IT) biedt. Met als doel verpleegkundigen te ondersteunen in hun werk en werkprocessen efficiënter in te richten. Zodat zij meer werkplezier ervaren en de kwaliteit van zorg verbetert.”

Verpleegkundigen in hun kracht zetten

“Ik hoop dat verpleegkundigen steeds innovatiever te werk gaan, in hun kracht worden gezet en niet aan blijven schoppen tegen praktijkproblemen. Er zijn zoveel innovatieve projecten waarmee ik als CNIO aan de slag kan! Ik ben nu bezig met het vormgeven van een jaarplan en aan het nadenken waar ik mij vooral op wil focussen en mijn meerwaarde in de praktijk zie.”

Netwerk opbouwen

“Ook ben ik bezig met het opbouwen van een netwerk zodat ik weet wat er op de werkvloer speelt en welke uitdagen er liggen. Zo kunnen we van elkaar leren en samen kijken naar waar het slimmer en efficiënter kan. Ik heb veel gesprekken met kwaliteitsgroepen, ICT, het mProve netwerk en verschillende stakeholders binnen het ziekenhuis. De ene keer zit ik met een verpleegkundige van een ander ziekenhuis om tafel en de andere keer met een kwaliteitsbevorderaar. Ik nodig iedereen uit om mee te denken over hoe we de verpleegkundige zorg steeds beter kunnen maken.”

Nog zoveel mogelijk

“Er zijn nog zoveel slimme initiatieven die voor verpleegkundigen veel kunnen betekenen. Door de wensen en behoeftes van verpleegkundigen te vertalen naar mogelijkheden op het gebied van automatisering en digitalisering, kunnen we verbeteringen doorvoeren die écht aansluiten en het werkplezier van verpleegkundigen vergroot!”

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven