Van data naar impact... op z’n Feis

Van het managen van meerdere franchiserestaurants naar het inzetten van data en cijfers voor betere patiëntenzorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Toen de coronaperiode aanbrak en alle restaurants moesten sluiten, kwam Fei niet alleen tijdelijk met minder werk te zitten maar werd hij ook trotse vader. “Mijn prioriteiten kwamen elders te liggen. De weekenden en feestdagen wilde ik nu het liefst doorbrengen met mijn gezin. Door de geboorte van mijn zoon kwam ik met het ziekenhuis in aanraking. Een beroep hebben in zo’n omgeving leek me enorm dankbaar werk.”

Van accountant naar restaurantmanager

Na zijn studie bedrijfseconomie en accountancy begon Fei als accountant bij een grote corporate organisatie. In tegenstelling tot zijn familie die allemaal in de horeca werken en meerdere Aziatische restaurants bezitten. “Ondanks dat ik altijd zei niet in deze branche te willen werken, ging het na twee jaar toch kriebelen. Ik vond de wereld achter de financiële cijfers interessant maar zag mezelf niet dag in dag uit achter de computer zitten. Ik wilde écht ergens aan bouwen!” Fei zegde zijn baan op en begon als manager van een groot franchiserestaurant waar hij veel voldoening uithaalde. “Ik heb jarenlang gebouwd aan een hecht team en samen met hen het bedrijf verder laten groeien. Toen de coronaperiode begon en alle restaurants moesten sluiten, kwam ik tijdelijk met minder werk te zitten. In die tijd werd ik ook nog eens trotse vader van een zoon en wilde zo veel mogelijk tijd met hem spenderen. Door de nieuwe realiteit nam ik mijn werkleven kritisch onder de loep.”

Indirect bijdragen aan patiëntzorg

Fei kwam erachter dat zijn functie als restaurantmanager niet meer de voldoening gaf waar hij naar op zoek was. Toen hij tijdens de geboorte van zijn zoon in aanraking kwam met het ziekenhuis,  is hij na ga denken hoe het zou zijn om dagelijks in zo’n omgeving te werken. Een beroep hebben in zo’n omgeving leek me enorm dankbaar werk. “Nadat ik de vacature voor business controller online zag staan, wist ik dat ik direct moest solliciteren bij het ziekenhuis. Ik wilde graag met data en cijfers impact maken en zo geschiedde, ik werd business controller in het ASz. Het geeft veel voldoening om indirect bij te dragen aan betere patiëntzorg. Ik zit hier helemaal op mijn plek!”

Kritisch sparringpartner

Als business controller ben je een kritisch sparringpartner van het management van verschillende afdelingen. Je houdt je onder andere bezig met het maken van business cases, het analyseren van cijfers en data, het opstellen van begrotingen en rapportages en het maken van forecasts. Door middel van cijfers geef je advies over bedrijfseconomische vraagstukken, risico’s en kansen. Het is een ontzettend dynamische functie. De ene keer ga je het ziekenhuis in om te kijken wat er op de werkvloer speelt en de andere keer zit je bij de Raad van Bestuur en een bedrijfsleider aan tafel. Kortom, je bent een onmisbare schakel in het leveren van goede patiëntenzorg.

Professioneel pokerspeler

“Waar ik buiten mijn werk energie van krijg? Ik sport graag! Ik ben een voetbal- golf- en tennisliefhebber. Ook zet ik mijn analytische vaardigheden nog regelmatig in als -semiprofessioneel- pokerspeler. Als student speelde ik vaak poker met medestudenten. Ik ontdekte dat ik aanleg had, kon van pokeren mijn bijbaan maken en speelde vaak op buitenlandse toernooien. Hoe tof dat mijn hobby mijn bijbaan was! Of ik mijn pokerface vaak op mijn werk inzet? Nee hoor, ik houd van transparantie!”

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven