Samen de beste zorg leveren... op z’n Lydia’s

Via via kwam ze 15 jaar geleden in onze ziekenhuisapotheek terecht op de afdeling distributie. Sindsdien heeft ze haar werk als apothekersassistente nog geen dag saai gevonden. Lydia: “Niet alleen mijn werkzaamheden maar ook de hechtheid van het team is wat mij hier houdt. Je komt in een ontzettend warm bad terecht!” 

Direct schakelen met de arts

Het voornaamste verschil met de poliklinische apotheek is dat je in een ziekenhuisapotheek geen direct contact hebt met patiënten. Je schakelt direct met de artsen in het ziekenhuis.

Lydia: ”Als apothekersassistente begin ik mijn dag door te checken voor welke afdeling ik die dag verantwoordelijk ben om de medicijnen te leveren. Ik controleer welke medicijnen zijn voorgeschreven en of de combinatie veilig is. Soms schakel ik met de betreffende arts voor eventuele vragen. Vervolgens zorg ik voor het voorbereiden en klaarleggen van de medicatie voor de komende 24 uur.” 

Fijne werksfeer

“Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling en de fijne werksfeer die er heerst. Het team is heel betrokken en staat altijd voor elkaar klaar. We zijn net een grote familie!”

Innovatief ziekenhuis

“Waarom ik in het Albert Schweitzer ziekenhuis werk? Het is een vooruitstrevend ziekenhuis. We werken in de ziekenhuisapotheek met de nieuwste systemen en technieken. Iedereen heeft oog voor de patiënt en we zetten ons echt elke dag weer samen in om de beste kwaliteit van zorg te leveren. Daar krijg ik energie van!”   

Zou je graag een keer mee willen lopen in onze ziekenhuisapotheek om kennis te maken met het team en de werkomgeving? Stuur dan een e-mail naar werken@asz.nl en we prikken snel een datum!

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven