Jezelf uitdagen… op z’n Lotte's

Werken in de poliklinische apotheek is ontzettend uitdagend, dynamisch en afwisselend. Dagelijks zet Lotte zich als apothekersassistente in om geneesmiddelen en medische hulpmiddelen te verstrekken. Elke dag is anders. Je hebt te maken met allerlei patiënten en veel verschillende en specialistische medicijnen. 

Divers en uitdagend

Als apothekersassistent in de poliklinische apotheek zijn je taken en verantwoordelijkheden heel divers. Lotte: “Vaak zien patiënten ons als eerste na de diagnose van de arts. Ik merk dat zij dan vaak behoefte hebben aan meer dan alleen voorlichting over de medicijnen die zij voorgeschreven krijgen en graag hun hart luchten. Een luisterend oor bieden is dan ook het minste wat je op dat moment kunt doen.” Met een team van ongeveer 50 collega’s ben je een belangrijke schakel tussen mensen die zorg vragen en die zorg bieden. Dagelijks heb je met zoveel verschillende patiënten en medicijnen te maken dat geen dag hetzelfde is.

Patiënten helpen geeft energie

Ook in haar privéleven is Lotte constant op zoek naar uitdaging. Vier keer per week kun je haar vinden in de plaatselijke crossfitschool en in het weekend stapt zij graag op haar mountainbike om in het bos de mooiste routes te fietsen. Dit doet zij dan wel het liefst met anderen. Lotte: “Ik ben altijd sterk geweest op sociaal vlak en ben dan ook erg blij dat ik dit kan toepassen in mijn baan als apothekersassistent. Ik krijg er enorm veel energie van om patiënten te helpen en tevreden naar huis te zien gaan.” 

Gewoon doen!

“Wat ik zou willen zeggen tegen mensen die twijfelen om in de apotheek te komen werken? Gewoon doen! Je kunt altijd meelopen om te ervaren hoe het er hier aan toe gaat. Je bent van enorme toegevoegde waarde voor de patiënt en je krijgt veel waardering voor wat je doet. Dus… waar wacht je nog op?!”

Zou je graag een keer mee willen lopen in onze poliklinische apotheek? Stuur dan een e-mail naar werken@asz.nl en we prikken snel een datum!

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven