De uitdaging blijven zoeken... op z’n Janines

Op de basisschool ontstond Janine haar fascinatie voor geneeskunde. “Als iemand ziek werd, vroeg ik me als kind al af hoe diegene weer beter kon worden.” Het was dan ook geen moeilijke keuze wat ik na mijn middelbareschooltijd wilde studeren, ik startte met de opleiding Geneeskunde. Momenteel werk ik als ANIOS op de afdeling interne geneeskunde in het ASz.”

Brede ontwikkeling

“De interne geneeskunde is heel breed, dat vind ik het leukste eraan. Je hebt te maken met verschillende ziekten van interne (inwendige) organen zoals hart, longen, nieren, lever, bloed, maag en darmen. Je bent telkens met andere vraagstukken bezig en je komt vaak nieuwe dingen tegen. Dit maakt dat het uitdagend blijft en je in korte tijd enorm veel leert. ”

Veel verantwoordelijkheid

“De sfeer op de afdeling is heel goed. Het contact met de internisten is laagdrempelig. In korte tijd krijg je veel verantwoordelijkheid. Als je iets nieuws wil proberen, is iedereen bereid te helpen en uitleg te geven. Je mag alles en niks moet. Ook zijn we nu bezig met een mentortraject waarin elke ANIOS een mentor krijgt toegewezen die helpt met je persoonlijke groei en ontwikkeling.”

Leuke activiteiten

“Daarnaast is er in het ASz een hechte groep van arts-assistenten. Er worden vaak leuke uitjes georganiseerd, zoals samen naar de karaokebar of naar een escape diner. Ook hebben we elke eerste vrijdag van de maand een borrel met het team. Dit maakt het wel extra leuk om als ANIOS in het ASz te werken!”

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als ANIOS in ons ziekenhuis? We hebben regelmatig vacatures voor deze functie. Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven