CCU

De afdeling Hartbewaking wordt ook wel Coronary Care Unit (CCU) genoemd. Hier worden patiënten opgenomen met hartproblemen die extra zorg, speciale bewaking en eventueel ondersteuning van lichaamsfuncties nodig hebben. De behandeling varieert van een injectie tot een invasieve behandeling, zoals een spoedcardioversie bij ernstige hartritmestoornissen. En je begint de dag zonder te weten wat je te wachten staat. Dynamiek alom dus!

Jouw rol is cruciaal

Als CCU-verpleegkundige is jouw rol zeer belangrijk voor de patiënt. Een hartinfarct is erg ingrijpend. Door jouw medisch handelen, maar ook door er gewoon te zijn, ben jij op dat moment enorm waardevol voor de patiënt.

Hoe zou jij het doen?

Onze CCU-verpleegkundigen werken mee aan een nieuw te vormen Hartcentrum. Dat bestaat uit een ultramodern cathlab inclusief dagopvang, Cardiac Care Unit, klinische afdeling Cardiologie, Polikliniek en functieafdeling Cardiologie op de locatie Dordwijk en een Acute Zorg Afdeling in Zwijndrecht. Onze medewerkers staan bijvoorbeeld een gedeelte van hun werkweek in het cathlab, waar je de nieuwste apparatuur aantreft voor dotterbehandelingen. Daar assisteren zij bij PCI’s, acute dotterbehandelingen en pacemakerimplantaties. Jouw aandeel is hierbij uitermate belangrijk!

Bekijk hier onze vacatures

Naar boven