Medische bibliotheek / leerlandschap

Het Albert Schweitzer ziekenhuis beschikt over een modern kenniscentrum waar opleiding, onderwijs, kliniek en wetenschap elkaar kruisen.

In het kenniscentrum bevindt zich een auditorium met 200 zitplaatsen en 2 collegezalen met 70 zitplaatsen. Daarnaast zijn er diverse kleinere opleidingszalen en 2 computerlokalen. In het kenniscentrum vindt u tevens de medische bibliotheek en het leerlandschap.

Medische bibliotheek
De Medische bibliotheek van het Albert Schweitzer ziekenhuis beschikt niet alleen over een uitgebreide collectie boeken, proefschriften en tijdschriften, maar beschikt ook over een uitgebreide digitale collectie. De digitale collectie omvat onder meer e-journals, e-books, externe databanken, relevante medische websites alsook andere digitale publicaties. De startpagina van de Medische bibliotheek, die bereikbaar is via intranet, bevat tevens directe links naar onder meer PubMed en UptoDate. Bovendien beschikt de bibliotheek op locatie Dordwijk over rustige studieplekken, voorzien van internetvoorzieningen.

De Medische bibliotheek verzorgt ook (opfris)cursussen om op een efficiënte en juiste manier te leren zoeken in PubMed.

De Medische bibliotheek bevindt zich op locatie Dordwijk en locatie Zwijndrecht en de openingstijden zijn als volgt: van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 15.00 uur. Buiten de openingstijden zijn de bibliotheken ook toegankelijk door middel van een pasjeslezer.

Leerlandschap
Tussen de skillslabs en de Medische bibliotheek is een Leerlandschap gesitueerd. Hier kunnen studenten en medewerkers werken in een rustige omgeving. Het leerlandschap omvat 12 computerstudieplekken, 2 leslokalen en 1 leslokaal dat hoofdzakelijk gebruikt wordt voor ICT-cursussen.