Breast Clinic

De Breast Clinic is een afdeling binnen het  Albert Schweitzer ziekenhuis waar een team van borstkankerspecialisten u onderzoekt en behandelt.

In de Breast Clinic krijgt u zo mogelijk alle nodige onderzoeken in één dag. Specialisten van verschillende vakgebieden werken daarbij samen. Als het nodig is, krijgt u een afspraak bij één van hen voor een vervolgbehandeling. Zo weet u in zeer korte tijd waar u aan toe bent.

ACTUEEL: Voor deze patiëntvriendelijke en slimme werkwijze heeft zorgverzekeraar VGZ ons de Zinnige Zorg Award toegekend. Meer informatie hierover vindt u op onze nieuwssite


De wachtkamer van de Breast Clinic, helemaal in de stijl van het Dordtse museum Huis van Gijn.

Samenwerking
Er is een nauwe samenwerking tussen radioloog (de specialist die de róntgenfoto's, echo's en scans beoordeelt), laborant (de medewerker van de afdeling Radiologie die de róntgenfoto's, scans en echo's maakt), mammachirurg (een chirurg die is gespecialiseerd in het opereren van borsten) en de patholoog (de specialist die weggenomen weefsel onder de microscoop onderzoekt) Hierdoor is een snelle diagnose en behandeling mogelijk.

De Breast Clinic werkt ook nauw samen met het Centrum voor Borstreconstructies van de afdeling Plastische Chirurgie. Hierdoor is het mogelijk om het verwijderen van de tumor en het reconstrueren van de borst tijdens één operatie uit te voeren. 

Kwaliteitseisen

De Breast Clinic van het Albert Schweitzer ziekenhuis voldoet uiteraard aan alle voorwaarden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Darnaast heeft de Breast Clinic een kwaliteitscertificaat van de Borstkankervereniging Nederland ontvangen, het zogenaamde “roze lintje” en het Predikaat Topzorg van zorgverzekeraar Menzis.

          

Belangrijke mededeling over de AD Ziekenhuis Top 100

De jaarlijkse ziekenhuisranglijst van het AD heeft in november 2016 een verwarrende vermelding over onze borstkankeroperaties geplaatst. Klik hier om te lezen hoe het wél zit. 

Meting
Om de kwaliteit van zorg continu te kunnen meten, neemt de Breast Clinic deel aan de Nederlandse Borstkanker registratie (NABON Breast Cancer Audit).Voor professionals: De aanpak die wij hanteren in de Breast Clinic is niet alleen veel patiëntvriendelijker, maar ook sterk kostenbesparend. Zorgvisie besteedde hier in juli 2014 uitgebreid aandacht aan.
 

Contact

Mammografie
Afspraken: (078) 654 71 90
Informatie: (078) 652 37 37

Mammachirurg
Afspraken: (078) 652 32 50

Hartekussen

Speciaal voor vrouwen die een borstkankeroperatie hebben ondergaan is er nu het hartekussen.

Lees verder