Over de Breast Clinic

De Breast Clinic is een afdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis waarbinnen alle zorg rondom borstkanker is gebundeld. Verschillende specialisten en professionals werken ieder vanuit hun eigen expertise met elkaar samen. Tevens is de Breast Clinic als expertisecentrum opgenomen in het STZ zorgregister.  

Alle onderzoeken op één dag
Bij de Breast Clinic krijgt u alle onderzoeken zo mogelijk* in één dag. Bij goed nieuws krijgt u de uitslag nog dezelfde dag. Zo weet u in zeer korte tijd waar u aan toe bent. De kans op goed nieuws is overigens groot: bij 75% van de vrouwen blijkt het afwijkende plekje géén kanker te zijn.

*Als u bloedverdunners gebruikt, kan het zijn dat een eventuele punctie of biopsie op een andere dag plaats vindt. Ook een stereotactisch onderzoek kan meestal niet op dezelfde dag plaats vinden. 
 

Multidisciplinair team
Bij onverhoopt slecht nieuws kunt u rekenen op ons team. Zij staan voor u klaar:

de radiodiagnostisch laborant
de mamma-radioloog
de mammachirurg
de verpleegkundig specialist mammapathologie
de poliklinisch verpleegkundige
de mammacareverpleegkundige
de plastisch chirurg
de verpleegkundig specialist plastische chirurgie
de patholoog
de internist-oncoloog
de oncologieverpleegkundige
de radiotherapeut (bestralingsarts)
de radiotherapeutisch laborant
de fysiotherapeut
de revalidatiearts

Behandelplan op maat
Tijdens het multidisciplinair overleg. stellen de radioloog, chirurg, patholoog, oncoloog, verpleegkundig specialist, mammacareverpleegkundige, plastisch chirurg en een radiotherapeut  vanuit het Erasmus MC een behandeladvies voor u samen. Op basis van dit advies én uw persoonlijke omstandigheden en wensen stelt u samen met uw arts het definitieve behandelplan vast.

Tijd en aandacht voor u
U weet dus snel waar u aan toe bent. Onze werkwijze en samenwerking maakt een deskundige en snelle diagnose en behandeling mogelijk. Toch vinden we het belangrijk om de tijd te nemen om samen met u de beste keuzes te maken. Rust en aandacht is daarbij belangrijk. De mammacareverpleegkundige is in deze periode uw vaste aanspreekpunt. Zij begeleidt u gedurende het hele proces. U kunt altijd bij haar terecht met uw vragen en zorgen. Er is voldoende tijd en ruimte voor extra uitleg of bedenktijd. 

Kwaliteitseisen
De Breast Clinic van het Albert Schweitzer ziekenhuis voldoet uiteraard aan alle voorwaarden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Daarnaast heeft de Breast Clinic een kwaliteitscertificaat van de Borstkankervereniging Nederland ontvangen, het zogenaamde “roze lintje”. In 2017 won de Breast Clinic de 'Zinnige Zorg Award' van zorgverzekeraar VGZ. Om de kwaliteit van zorg continu te kunnen meten, neemt de Breast Clinic deel aan de Nederlandse Borstkanker registratie (NABON Breast Cancer Audit).

U bent nu hier

HomepageBreast ClinicOver de Breast Clinic
Naar boven