Borstreconstructie

Na een borstamputatie is het vaak mogelijk om een 'nieuwe' borst te reconstrueren. In het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn twee plastisch chirurgen en een verpleegkundig specialist die zich hierin hebben gespecialiseerd.  Het reconstrueren van een borst kan direct na de amputatie (tijdens dezelfde operatie) worden uitgevoerd, maar kan ook op een later tijdstip worden uitgevoerd.

Ook tijdens of na een borstsparende operatie kan de plastisch chirurg de contouren van uw borst vaak nog verbeteren. Dit noemen we oncoplastische chirurgie.

Keuze's maken

Er zijn meerdere soorten reconstructies mogelijk. Het tijdstip van de reconstructie en de mogelijkheden zijn van verschillende factoren afhankelijk. U krijgt hierover uitleg tijdens een uitgebreid voorlichtingsgesprek met de plastisch chirurg en de verpleegkundig specialist, waarbij zij de voor- en nadelen met u bespreken. Op deze website kunt u alvast lezen welke reconstructiemogelijkheden er zijn. Wij wijzen u ook op de digitale Keuzehulp van Patient+ Wij helpen u graag bij het maken van een weloverwogen keuze voor het mooiste resultaat. 

Verwachtingen

Het is belangrijk dat u realistische verwachtingen heeft als u een borstreconstructie overweegt. Een gereconstrueerde borst verschilt in vorm, grootte en gevoel altijd van een 'natuurlijke' borst. Toch zijn de meeste vrouwen tevreden met het eindresultaat. Een borstreconstructie gaat vaak gepaard met een verbetering van uw zelfbeeld en meer kwaliteit van leven waarbij het zelfvertrouwen verbetert. 

Bereikbaarheid polikliniek Plastische Chirurgie

De polikliniek is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. U kunt ons op alle locaties bereiken via telefoonnummer (078) 652 32 66. Voor een afspraak kunt u het beste bellen tussen 9.00 en 12.00 uur Heeft u een brief van huisarts of specialist? Neemt u die dan mee bij het eerste bezoek. Bent u een jaar voorafgaand aan uw polikliniekbezoek opgenomen in een ziekenhuis buiten Nederland, geef dit dan zo spoedig mogelijk door.

Vergoedingen

Meestal wordt de reconstructie vergoed door uw zorgverzekeraar. Bij het aanpassen van de gezonde borst, kan dat anders zijn. Overlegt u dan vooraf met uw zorgverzekeraar.

Reconstructiemogelijkheden

Hieronder ziet u welke reconstructie mogelijkheden er zijn. Klik op de verschillende mogelijkheden voor meer informatie. 

U bent nu hier

HomepageBreast ClinicBorstkanker, wat nu?Borstreconstructie
Naar boven