M. (Margreet) van Asperen

Aandachtsgebied

Borstkankerzorg

Opleidingen 

  • 2020 : Start oncologie-opleiding
  • 2015: Mamma opleiding, Stichting Mamma-opleiding, Rotterdam
  • 2004-2008: HBO Verpleegkunde, Hogeschool Rotterdam

Werkervaring 

  • 2017-2020: Verpleegkundige op de afdeling kort verblijf, mamma-chirurgie, urologie, vaat-en traumachirurgie , ASZ Dordwijk
  • 2008-2017: Verpleegkundige op de afdeling mamma-chirurgie, Maag-darm-lever chirurgie, vaat en traumachirurgie, ASZ Dordwijk

Motivatie beroepskeuze

Vanaf april 2020 werk ik als mammacareverpleegkundige in het Albert Schweitzer ziekenhuis en ben ik onderdeel van het mammateam, een team van borstkankerspecialisten.

Na jarenlang gewerkt te hebben als verpleegkundige op de mamma-chirurgie in Dordwijk wil ik nu meer tijd en energie steken in de persoonlijke aandacht en voorlichting voor de borstkanker patiënt. Tijdens mijn werk als verpleegkundige op de verpleegafdeling merkte ik dat het leven van de patiënt op zijn kop staat door de diagnose borstkanker. 

Om de patiënt met borstkanker van goede informatie te kunnen voorzien, heb ik 2015 de mamma-opleiding gevolgd. In deze opleiding heb ik alles rondom de mamma-anatomie, pathologie, en de verschillende behandelingen geleerd. Vanaf oktober 2020 start ik met de oncologie-opleiding om daarmee nog meer vakkennis op te doen op het gebied van borstkanker. 

Ik haal er energie uit als ik de patiënt een luisterend oor kan bieden en door de moeilijke periode kan begeleiden. Mijn doel is om de zorg en voorlichting aan te sluiten op de wensen en behoeften van de patiënt.

Ik vind het hierbij belangrijk om de vragen van de patiënt professioneel te beantwoorden en de patiënt van deskundige informatie te voorzien. 

U bent nu hier

HomepageBreast ClinicUw behandelteamChirurgieM. (Margreet) van Asperen
Naar boven