J. (Joan) van den Bosch

Aandachtsgebieden

Kanker aan de urinewegen
Baarmoeder- en eierstokkanker
Maag- of darmkanker
Zorg voor patiënten in de laatste levensfase
 

Opleidingen

  • SCEN-arts
  • Kader Opleiding Palliatieve Zorg
  • 2000 - 2001 opleiding Haematologie, Leyenburg ZH Den Haag
  • 1999 - 2000 opleiding Medische Oncologie, Vrije Universiteit Amsterdam
  • 1995 - 2001 opleiding Inwendige Geneeskunde, St Lucas ZH & AZVU
  • 1984 - 1992 opleiding Geneeskunde, Vrije Universiteit Amsterdam

Persoonlijk

Na mijn opleiding tot internist aan de Vrije Universiteit te Amsterdam ben ik daar ook opgeleid tot medisch oncoloog, door professor Pinedo. Aansluitend ben ik in het Leyenburg ziekenhuis te Den Haag (thans HAGA-ziekenhuis loc Leyenburg) door dr. Weijermans opgeleid tot haematoloog.
Sinds januari 2002 ben ik als internist-oncoloog werkzaam in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Als internist-oncoloog houd ik mij bezig met de begeleiding en behandeling van mensen met kanker. Mijn specifieke aandacht gaat uit naar patienten met kanker van de urinewegen (nieren, blaas, prostaat) en van de vrouwelijke inwendige geslachtsorganen (eierstokken, baarmoeder), in medische termen: patienten met urogenitale tumoren. Hiervoor is een zeer nauwe, laagdrempelige samenwerking met de urologen en gynaecologen van ons ziekenhuis.
Mijn tweede aandachtsgebied betreft de zorg voor patienten met maag- of darmkanker, in medische termen: patienten met gastro-intestinale tumoren. Verder houd ik mij bezig met onderzoek binnen de oncologie. Hiervoor bestaat op de maandagmiddagen op locatie Dordwijk een speciaal researchspreekuur, samen met de verpleegkundig specialist, mevrouw Sylvia Sprangers.
Tot slot heeft de zorg, en alles wat daarmee samenhangt, in de laatste levensfase van de patient, de palliatieve fase, mijn persoonlijke interesse. Hiervoor hebben we op afdeling B3 (locatie Dordwijk) een palliatieve unit, voor mensen met zorgvragen in de laatste levensfase. Ik ben consulent palliatieve zorg en was tot recent SCEN-arts.
Ik ben lid van het comite van aanbeveling van Hospice De Patio in Dordrecht. Voorheen was ik daar algemeen bestuurslid van de stichting Vrienden van Hospice De Patio.

Publicaties:

zie www.pubmed.com voor een volledig overzicht


 

BIG registratie: 89038103301

U bent nu hier

HomepageBreast ClinicUw behandelteamOncologie J. (Joan) van den Bosch
Naar boven