Orthopedisch Centrum

Welkom in het Orthopedisch Centrum Albert Schweitzer

Orthopedisch Centrum

Orthopedisch chirurgen zijn de specialisten op het gebied van het bewegingsapparaat. Wij behandelen aandoeningen en letsels aan gewrichten, botten, spieren en pezen van elk onderdeel van het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn artrose (slijtage) van gewrichten, sportletsels, aangeboren afwijkingen en gebroken botten.

Naast het behandelen van de veelvoorkomende aandoeningen heeft iedere orthopedisch chirurg één of meerdere aandachtsgebieden ontwikkeld om u optimale zorg te kunnen bieden.

Op deze website vindt u informatie over het behandelteam, verschillende behandelingen en de nazorg. 

Bij ons bent u in goede handen

MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen via MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving. U kunt hier zelf delen van uw medisch dossier inzien, bloed- en andere uitslagen bekijken en de brieven lezen die de medisch specialist aan uw huisarts stuurt. 

Klik hier om naar de website van MIjnASz te gaan.

Uw behandelteam

Ons team bestaat uit een groep van zeven orthopedisch chirurgen die allemaal een algemene orthopedische opleiding hebben afgerond en daarnaast ook een bepaalde expertise hebben ontwikkeld. Ze houden de ontwikkelingen in hun vakgebied goed in de gaten om zo orthopedische zorg op het hoogste niveau te kunnen blijven geven. Die zorg leveren zij niet alleen. Als multidisciplinair team staan onze arts-assistenten, fysiotherapeuten, intakeverpleegkundigen en physician assistants hen dagelijks met raad en daad bij. 

Uw behandelteam

Informatiebijeenkomsten

Meerdere keren per jaar wordt er door het Orthopedisch Centrum verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze informatiebijeenkomsten vertellen wij u meer over de oorzaak, diagnose en behandeling van knie- en heupslijtage. 

Meer weten? Bekijk dan onze agenda om u in te schrijven voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst!

Wachttijden

De poliklinische wachttijd is actueel en voor het laatst aangepast op: 11-06-2024

Wachttijd voor behandeling/opname is voor het laatst aangepast op: 11-06-2024

Ziet u een * staan in de tabel dan is er geen wachttijd beschikbaar. De reden hiervoor is dat er onvoldoende metingen zijn om de wachttijd nauwkeurig te kunnen bepalen. De wachttijden worden gemeten in kalenderdagen (dus niet in werkdagen).

Orthopedie

dagen
Poliklinisch
Algemeen
Dordwijk8
Sliedrecht10
Zwijndrecht10
Kinderorthopedie
Dordwijk25
Zwijndrecht14
Behandeling/opname
Diagnostische en/of therapeutische kijkoperatie knie
Dordwijk51
Zwijndrecht57
Initiële totale heupvervanging
Dordwijk81
Zwijndrecht54
Initiële totale knie vervanging
Dordwijk88
Zwijndrecht61
Operatieve behandeling meniscus en/of kniebanden (geen vers letsel, exclusief artroscopische behandeling)
Dordwijk*
Zwijndrecht63

Oudere berichten

Download onze app

In onze gratis app vindt u informatie over onderzoeken, behandelingen, afdelingen en hulpverleners waar u mee te maken krijgt. U kunt de app downloaden in de App Store of Google Play.

Als u de app opent kiest u daarna bij behandeling Orthopedie. Daarna op de knop ‘Start’ en alle informatie is direct zichtbaar op uw tijdlijn.

Klik op een logo hieronder voor de betreffende appstore.

Naar boven