Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Orthopedisch Centrum

Welkom in het Orthopedisch Centrum Albert Schweitzer

Kopafbeelding

Orthopedisch Centrum

Orthopedisch chirurgen zijn de specialisten op het gebied van het bewegingsapparaat. Wij behandelen aandoeningen en letsels aan gewrichten, botten, spieren en pezen van elk onderdeel van het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn artrose (slijtage) van gewrichten, sportletsels, aangeboren afwijkingen en gebroken botten.

Naast het behandelen van de veelvoorkomende aandoeningen heeft iedere orthopedisch chirurg één of meerdere aandachtsgebieden ontwikkeld om u optimale zorg te kunnen bieden.

Op deze website vindt u informatie over het behandelteam, verschillende behandelingen en de nazorg. 

Bij ons bent u in goede handen

Wachttijden

De poliklinische wachttijd is actueel en voor het laatst aangepast op: 02-03-2021

Wachttijd voor behandeling/opname is voor het laatst aangepast op: 02-03-2021

Orthopedie

DordwijkSliedrechtZwijndrechtRidderkerk
Poliklinisch
Algemeen74410
Kinderorthopedie9   
Behandeling/opname
Kijkoperatie knie  63 
Kijkoperatie schouder  28 
Meniscus en/of voorstekruisbandoperatie  70 
Operatie voet/enkel  49 
Totale heupoperatie245   
Totale knie-operatie245   

Uw behandelteam

Ons team bestaat uit een groep van zeven orthopedisch chirurgen die allemaal een algemene orthopedische opleiding hebben afgerond en daarnaast ook een bepaalde expertise hebben ontwikkeld. Ze houden de ontwikkelingen in hun vakgebied goed in de gaten om zo orthopedische zorg op het hoogste niveau te kunnen blijven geven. Die zorg leveren zij niet alleen. Als multidisciplinair team staan onze arts-assistente, fysiotherapeuten, intakeverpleegkundigen en physician assistants hen dagelijks met raad en daad bij. 

Intakeverpleegkundigen
Er werken meerdere intakeverpleegkundigen voor de orthopedie. De intakeverpleegkundige bereidt samen met u de opname in het ziekenhuis voor. Zij geeft uitgebreide informatie over de voorbereidingen op de operatie, de opname en de revalidatie. Ook bespreekt zij of u na de opname zorg nodig heeft.

De intakeverpleegkundige neemt de volgende punten met u door: uw lichamelijke conditie, uw voorbereidingen op de opname, wat u kunt verwachten na de operatie en uw thuissituatie.

Klinische fysiotherapie
Er werken meerdere klinische fysiotherapeuten in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Als u bent opgenomen in het ziekenhuis en u heeft een fysiotherapeut nodig, dan komt er een fysiotherapeut van de afdeling Klinische Fysiotherapie bij u aan bed. Dit kan op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht. De fysiotherapeut komt na uw operatie langs om weer zo snel mogelijk in beweging te komen.

Orthopedisch chirurgen
Hieronder ziet u de orthopedisch chirurgen die werkzaam zijn in het Albert Schweiter ziekenhuis.

Uw behandelteam

Download onze app

In onze gratis app vindt u informatie over onderzoeken, behandelingen, afdelingen en hulpverleners waar u mee te maken krijgt. U kunt de app downloaden in de App Store of Google Play.

Als u de app opent kiest u daarna bij behandeling Orthopedie. Daarna op de knop ‘Start’ en alle informatie is direct zichtbaar op uw tijdlijn.

Klik op een logo hieronder voor de betreffende appstore.

Oudere berichten

Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in