Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Orthopedisch Centrum

Welkom in het Orthopedisch Centrum Albert Schweitzer

Kopafbeelding

Orthopedisch Centrum

Orthopedisch chirurgen zijn de specialisten op het gebied van het bewegingsapparaat. Wij behandelen aandoeningen en letsels aan gewrichten, botten, spieren en pezen van elk onderdeel van het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn artrose (slijtage) van gewrichten, sportletsels, aangeboren afwijkingen en gebroken botten.

Naast het behandelen van de veelvoorkomende aandoeningen heeft iedere orthopedisch chirurg één of meerdere aandachtsgebieden ontwikkeld om u optimale zorg te kunnen bieden.

Op deze website vindt u informatie over het behandelteam, verschillende behandelingen en de nazorg. 

Bij ons bent u in goede handen

Wachttijden

Belangrijke mededeling

Wij nemen op dit moment verschillende maatregelen om goed voor onze patiënten en medewerkers te kunnen blijven zorgen. Een van de maatregelen is dat er in de maand maart geen geplande, niet-spoedeisende operaties en onderzoeken meer plaatsvinden (lees meer). Hierdoor kunnen wij de actuele wachttijden op dit moment niet tonen.De poliklinische wachttijd is actueel en voor het laatst aangepast op: 19-03-2020

Wachttijd voor behandeling/opname is voor het laatst aangepast op: 19-03-2020

Orthopedie

DordwijkSliedrechtZwijndrechtRidderkerk
Poliklinisch
Algemeen    
Kinderorthopedie    
Behandeling/opname
Kijkoperatie knie    
Kijkoperatie schouder    
Meniscus en/of voorstekruisbandoperatie    
Operatie voet/enkel    
Totale heupoperatie    
Totale knie-operatie    

Uw behandelteam

Ons team bestaat uit een groep van acht orthopedisch chirurgen die allemaal een algemene orthopedische opleiding hebben afgerond en daarnaast ook een bepaalde expertise hebben ontwikkeld. Ze houden de ontwikkelingen in hun vakgebied goed in de gaten om zo orthopedische zorg op het hoogste niveau te kunnen blijven geven. Die zorg leveren zij niet alleen. Als multidisciplinair team staan onze arts-assistente, fysiotherapeuten, intakeverpleegkundigen en physician assistants hen dagelijks met raad en daad bij.

Uw behandelteam

Uitgelicht

Schouderspreekuur, nieuw in het Orthopedisch Centrum

Schouderspreekuur, nieuw in het Orthopedisch Centrum

Met ingang van 1 januari 2020 start Dr. Olivier van der Meijden met een gespecialiseerd schouderspreekuur op locatie Dordwijk. Tijdens dit spreekuur wordt u als patiënt onderzocht door een gespecialiseerd orthopedisch chirurg (Dr. Van der Meijden) samen met een gespecialiseerd fysiotherapeut.

Lees meer

Nieuwe aanpak van enkel-artrose

Nieuwe aanpak van enkel-artrose

Bij artrose van de enkel is er sprake van kraakbeenslijtage. Het gladde oppervlak van kraakbeen wordt dun, brokkelt af en verdwijnt soms helemaal. Dit kan leiden tot een pijnlijk en stijf gewricht en soms is een operatie noodzakelijk waarbij de enkel wordt vastgezet.

Lees meer

Heupprothese 'voorste benadering'

Heupprothese 'voorste benadering'

Sinds juli 2016 plaatsen de orthopedisch chirurgen Joost Peerbooms en Pieter van der Woude de totale heupprothese via de voorzijde van het lichaam, in plaats van met de traditionele zijwaartse benadering. De resultaten zijn zoals verwacht: gunstig voor de patiënt.

Lees meer

Rapid Recovery (snel herstel)

Rapid Recovery (snel herstel)

Patiënten die een totale heup- of knieprothese krijgen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, staan voortaan uiterlijk zes uur na de operatie alweer naast hun bed. “Hoe sneller je aan het bewegen bent en je spieren weer belast, des te minder heeft je totale conditie te lijden van de operatie en de verdoving”, vertelt orthopedisch chirurg Pieter van der Woude.

Lees meer

Naar boven