Speciale spreekuren

Multidisciplinair sportspreekuur
Per 1 april 2021 werkt Frank Loeffen als sportarts in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Frank is bewegingswetenschapper en als sportarts opgeleid in het OLVG, gevolgd door een fellowship op Papendal.

Elke donderdagochtend zal een gezamenlijk blessurespreekuur worden gehouden met sportarts Frank Loeffen en orthopedische chirurgen Mikel Reilingh, Pieter Van der Woude of Olivier van der Meijden. De genoemde zorg valt onder de basisverzekering en vereist een verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Voetenspreekuur
Sinds oktober 2020 hebben wij in het orthopedisch centrum een gespecialiseerd voetenspreekuur. Tijdens dit spreekuur wordt u als patiënt onderzocht door een gespecialiseerd orthopedisch chirurg (dr. Reilingh of dr. Peerbooms) en kan er meteen worden meegekeken door een orthopedische schoenmaker (Mauritz Vlot). Hierdoor kan over het algemeen binnen een bezoek een diagnose gesteld worden en zo nodig steunzolen of orthopedische schoenen worden aangemeten.

Op dit spreekuur zijn alle patiënten met voet- en enkelklachten welkom.

Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u de polikliniek Orthopedie bellen via het volgende telefoonnummer (078) 652 32 70.

Kinderspreekuur
Kinderen vormen binnen de orthopedie een aparte doelgroep. Een aantal aandoeningen komt heel specifiek bij kinderen voor. Ook is het vaak, vooral voor de heel jonge kinderen, moeilijk om precies te vertellen waar ze last van hebben. Bij de oudere kinderen gaan de afwijkingen steeds meer lijken op de afwijkingen die we bij volwassenen kennen.

Daarom is er in het Albert Schweitzer ziekenhuis mogelijk om een afspraak te maken op het kinderspreekuur orthopedie. U kunt voor uw kind een afspraak maken bij dr. Marijnissen op woensdagmiddag op locatie Dordwijk en op dinsdagmiddag op locatie Zwijndrecht. Natuurlijk kunnen er ook afspraken gemaakt worden voor kinderen op de gewone spreekuren.

Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u de polikliniek Orthopedie bellen via het volgende telefoonnummer (078) 652 32 70.

Schouderspreekuur
Sinds januari 2020 hebben wij in het orthopedisch centrum een gespecialiseerd schouderspreekuur. Tijdens dit spreekuur wordt u als patiënt onderzocht door een gespecialiseerd orthopedisch chirurg (dr. Van der Meijden) samen met een gespecialiseerd fysiotherapeut. In diezelfde afspraak wordt naast de reguliere röntgenfoto ook direct een echo van de schouder gemaakt. Hierdoor kan over het algemeen binnen een bezoek een diagnose gesteld worden én een behandelplan op maat gemaakt worden.

Op dit spreekuur zijn alle patiënten met schouderklachten welkom.

Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u de polikliniek Orthopedie bellen via het volgende nummer: (078) 652 32 70.

U bent nu hier

HomepageOrthopedisch CentrumPraktische informatieSpeciale spreekuren
Naar boven