M.T.C. (Marco) Hoedt

Aanstelling ASZ: 1998

Biografie
Hij studeerde geneeskunde in Leiden (LUMC) en is daarna opgeleid tot algemeen chirurg in Rotterdam, in het St. Franciscus Gasthuis (Dr. JCJ Wereldsma) en het Erasmus Medisch Centrum (Prof. Dr. HJ Bruining). De chirurgie werd daarbij  in de volle breedte uitgeoefend, maar gedurende de opleiding werden traumatologie en vaatchirurgie al bijzondere aandachtsgebieden. Tevens maakte hij in deze periode deel uit van het niertransplantatieteam. Na de registratie als algemeen chirurg werd in het EMC de 2 jarige CHIVO opleiding vaatchirurgie gevolgd (Prof dr H van Urk).

In februari 1998 trad hij toe tot de maatschap chirurgie van het toenmalige Merwede Ziekenhuis Dordrecht als algemeen chirurg met traumachirurgie en vaatchirurgie als aandachtsgebieden. In latere jaren volgden diverse ziekenhuisfusies en ontstond het huidige Albert Schweizter Ziekenhuis (ASz). In dit grote perifere opleidingsziekenhuis ontwikkelde zich geleidelijk een steeds verder differentierende vakgroep chirurgie waarin op alle gebieden een hoge kwaliteit van zorg wordt nagestreefd.

Binnen deze differentiatie voert hij de algemene chirurgie in brede zin uit, met aandacht voor  algemene buikoperaties, buikwandchirurgie en liesbreukchirurgie. Als volledig gecertificeerd vaatchirurg is hij  actief op het gebied van vasculaire en endovasculaire behandelingen en procedures. Ook de flebologie ofwel de behandeling van veneuze pathologie (spataderen e.a.) zoals laserbehandeling, chirurgische correcties en cosmetische behandelingen als sclerocompressiebehandeling worden uitgevoerd. Daarnaast  is hij als gecertificeerd traumachirurg betrokken bij de opvang en behandeling van traumapatienten in het ASz.
 

Opleiding / werkervaring

  • 1980-1988 : Geneeskunde studie, Universiteit van Leiden
  • 1988-1989 : ANIOS Heelkunde MCA Alkmaar en Cardiochirurgie Catharina Ziekenhuis Eindhoven.
  • 1990-1993 : AIOS Heelkunde, St. Franciscus Gasthuis Rotterdam
  • 1993-1996 : AIOS Heelkunde, EMC Rotterdam
  • 1996-1998 : CHIVO Vaatchirurgie, EMC Rotterdam.
  • 1998-heden : Chirurg ASz Dordrecht.


Nevenactiviteiten

  • Lid European Society of Vascular Surgery
  • Lid Klachtencommissie extern (GHZ) van het ASz
  • Waarnemend manager RVE heelkunde van het ASz
Naar boven