Leefstijl en preventie

Een gezonde leefstijl is erg belangrijk. We adviseren om elke dag tenminste 30 minuten gemiddeld intensief te bewegen. Als u beweegt, stimuleert u namelijk de doorbloeding van uw lichaam. Regelmatig bewegen zorgt ook voor een betere insulinegevoeligheid, zodat u suikerziekte kunt voorkomen of minder medicijnen nodig heeft.

Daarnaast is een gezond dieet heel belangrijk. Een gezond dieet moet onder andere bestaan uit goede vetten, niet te veel suiker en minstens 200 gram groenten per persoon per dag. Wij raden aan om niet te veel zout aan uw gerechten toe te voegen. Zout is een smaakmaker en zit daarom in veel producten. Wanneer u minder zout gebruikt, kunnen het hart en de nieren het extra vocht makkelijker afvoeren en kunnen klachten verminderen. Er zijn minder plaspillen nodig en bloeddrukverlagende medicijnen werken beter als u minder zout eet. Lees voor meer informatie de folder Minder zout in uw voeding.

U kunt voor tips over een gezond dieet uw diëtiste raadplegen of de websites:

Naast een gezond dieet is het ook belangrijk dat u voldoende slaapt en genoeg ontspanning heeft. Chronische stress leidt tot hormonale veranderingen die kunnen leiden tot verhoogde bloeddruk en hogere bloedsuikers. Dit geeft een verhoogd risico op slagaderverkalking.

Meer informatie over een gezonde leefstijl kunt u vinden op:

U bent nu hier

HomepageCentrum voor VaatziektenLeefstijl en preventie
Naar boven