P. (Pieter) de Jong

Aanstelling in het Albert Schweitzer ziekenhuis: 1994

Biografie:
Tijdens zijn werkzaamheden als laborant Klinische Neurofysiologie in het toenmalige Drechtsteden ziekenhuis maakte Pieter voor het eerst kennis met het uitvoeren van diagnostiek van de bloedvaten. Dit waren duplexen (echo/doppler-onderzoeken) van de halsslagaders bij patiƫnten die een beroerte hadden gehad. Vanuit die expertise werd met een aantal collega laboranten een complete afdeling vaatdiagnostiek opgezet. Op deze afdeling werden en worden doppler- en duplexonderzoeken van armen, buik en benen uitgevoerd.
Met deze jarenlange ervaring in de vaatdiagnostiek is een goede basis gelegd voor de functie van Physician Assistant Vaatchirurgie. De opleiding Master Physician Assistant volgde Pieter aan de Hogeschool Rotterdam. In het kader van de taakherschikking kan Pieter als Physician Assistant diverse taken van de vaatchirurgen overnemen. Deze taken bestaan onder andere uit het houden van spreekuren, uitvoeren van spataderbehandelingen (laserbehandelingen) en participeren in medisch-wetenschappelijk onderzoek. Ook kan u hem tegenkomen bij de artsenvisite op de klinische afdeling.

Opleiding:

  • 1994-1998: Opleiding Laborant Klinische Neurofysiologie. Hogeschool LOI, praktijk op de afdeling klinische neurofysiologie van het Drechtsteden ziekenhuis, Dordrecht.
  • 1999-2000: Opleiding Vasculair Diagnostisch Laborant. Fontys Hogeschool Eindhoven, praktijk op de afdeling KNF / Vaatlab van het Drechtsteden ziekenhuis / Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrecht.
  • 2015-2018: Opleiding Master Physician Assistant, Hogeschool Rotterdam


Werkervaring:

  • 1994-2002: Werkzaam als leerling en gediplomeerd Laborant Klinische Neurofysiologie in het Drechtsteden ziekenhuis / Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrecht.
  • 1999-2015: Werkzaam als leerling en gediplomeerd Vasculair Diagnostisch Laborant in het Drechtsteden ziekenhuis / Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrecht.
  • 2015-2018: Werkzaam als Physician Assistant in opleiding voor de afdeling vaatchirurgie in het Albert Schweitzer ziekenhuis. De opleiding Master Physician Assistant wordt gevolgd bij de Hogeschool Rotterdam.
  • 2018-heden: Werkzaam als Physician Assistant Vaatchirurgie in het Albert Schweitzer ziekenhuis.
BIG registratie: 99924130181
Naar boven