Thuismonitoring

Bij thuismonitoring houdt een arts of verpleegkundige in ons ziekenhuis u op afstand in de gaten via een app of een beveiligde internetverbinding. U beantwoordt korte vragen en vult een aantal meetgegevens in, die de betrokken zorgverleners kunnen inzien. Zo kan eerder worden gereageerd op veranderingen in de gezondheidssituatie.

App

Drie specialismen in het Albert Schweitzer ziekenhuis werken op dit moment met thuismonitoring vanaf de polikliniek: Cardiologie, Interne Geneeskunde en Longgeneeskunde. De gezondheidssituatie van chronische patiënten met hartfalen, hypertensie en COPD/astma wordt zo grotendeels thuis in de gaten gehouden. Dat gebeurt met de Luscii-app, het systeem dat ook wordt ingezet bij de thuismonitoring van COVID-19-patiënten die daardoor met vervroegd ontslag kunnen.

Wij denken dat het op afstand monitoren van chronische patiënten veel toekomst heeft. Het doel ervan is het verbeteren van de kwaliteit van uw zorg. U hoeft minder vaak naar de polikliniek te komen. Op de langere termijn kunnen SEH-bezoeken en opnames hopelijk worden voorkomen. Daarnaast ervaart u meer eigen regie over uw situatie. De thuismonitoring vindt plaats in samenwerking met de zorgverzekeraars CZ en VGZ en leverancier Luscii van de app.

U bent nu hier

HomepageThuisBeterThuismonitoring
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in