Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Virtuele second opinion poli CML, CLL en MPN

In sommige situaties is het fijn om een mening van een tweede expert te kunnen vragen. Bijvoorbeeld als u voor een belangrijke beslissing staat over uw behandeling, of als u twijfelt over een diagnose of behandeling. U kunt dan een second opinion aanvragen om met vertrouwen uw behandeltraject in te gaan.

Wij bieden u de mogelijkheid om een second opinion te laten plaatsvinden via Facetalk (Klik hier voor meer informatie). Hiermee blijft u in uw vertrouwde omgeving en heeft u geen reistijd, maar toch face-to-face contact met de dokter. U kunt gebruik maken van een prikpost dichter bij huis en medicatie kan worden thuisbezorgd. Ook beoordelen wij of u in aanmerking komt voor een studie (trial).

Werkwijze

U kunt bij voorkeur uw behandelend arts vragen een verwijsbrief te sturen naar hemato-oncobackoffice@asz.nl met daarin een duidelijke vraag(stelling) van u en/of uw arts. Wij zullen vervolgens bij uw behandelend arts alle noodzakelijke gegevens opvragen.

Afspraak en wachttijd

De benodigde zorg verschilt per persoon. Daarom plannen wij de afspraak in nadat uw medische gegevens zijn beoordeeld door onze specialist(en). 

Kosten

Als uw zorgverzekeraar een contract met ons heeft wordt de second opinion vergoed vanuit de basisverzekering, dit betekent wel dat het valt onder je eigen risico. Informeer van tevoren bij uw verzekeraar over de gemaakte afspraken.

Vervolgtraject

Na een second opinion kunnen wij, indien u dit wenst, de behandeling ook tijdelijk of definitief overnemen.

U bent nu hier

HomepageHematologiePraktische informatieVirtuele second opinion poli CML, CLL en MPN
Naar boven