Virtuele second opinion poli CML, CLL en MPN

In sommige situaties is het fijn om een tweede mening van een expert te kunnen vragen. Bijvoorbeeld als u voor een belangrijke beslissing staat over uw behandeling, of als u twijfelt over een diagnose. U kunt dan een second opinion aanvragen om met vertrouwen uw behandeltraject in te gaan. Ook beoordelen wij of u in aanmerking komt voor een studie (trial).

Wij bieden u de mogelijkheid om een second opinion te laten plaatsvinden door middel van een videoconsult via Facetalk (Klik hier voor meer informatie). Hiermee blijft u in uw vertrouwde omgeving en heeft u geen reistijd, maar toch face-to-face contact met de dokter. Het is natuurlijk óók mogelijk in persoon langs te komen voor een second opinion.

Werkwijze

U kunt bij voorkeur uw behandelend arts vragen een verwijsbrief te sturen naar hemato-oncobackoffice@asz.nl met daarin een duidelijke vraag(stelling) van u en/of uw arts. Als alternatief kunt u ook een verwijzing van uw huisarts vragen. Wij zullen vervolgens bij uw behandelend arts alle noodzakelijke gegevens opvragen. Hiervoor hebben we wel uw handtekening nodig. 

Afspraak en wachttijd

De benodigde zorg verschilt per persoon. Daarom plannen wij de afspraak in nadat uw medische gegevens zijn beoordeeld door onze specialist(en). 

Kosten

Een second opinion op verwijzing van huisarts of specialist valt onder de verzekerde zorg. In sommige gevallen kan het zijn dat uw zorgverzekeraar geen contract met ons heeft gesloten. In dit geval informeren nemen wij vooraf hierover contact met u op.

Vervolgtraject

Na een second opinion kunnen wij, indien u dit wenst, de behandeling ook tijdelijk of definitief overnemen. Hiervoor is een ‘hematologie aan huis’ programma beschikbaar, waarbij consulten via videoverbinding kunnen plaatsvinden, u gebruik kunt maken van een prikpost dicht bij huis en medicatie kan worden thuisbezorgd. 

U bent nu hier

HomepageHematologiePraktische informatieVirtuele second opinion poli CML, CLL en MPN
Naar boven