Hematon patiëntenvereniging

Hematon is de organisatie voor patiënten met een hematologische-oncologische aandoening en mensen die daarvoor een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Het doel van Hematon is patiënten te ondersteunen bij alle aspecten die het leven met en na kanker met zich meebrengt. We zijn er ook voor naasten en donoren van patiënten.

Lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening zijn de speerpunten. Hematon bundelt kennis en ervaring. De organisatie bestaat dan ook voornamelijk uit betrokken en (ervarings-)deskundige vrijwilligers.

Hematon komt tegemoet aan drie behoeften bij patiënten: weten, delen en ontmoeten. Ze maken het mogelijk dat patiënten kennis en ervaringen kunnen delen met elkaar en met deskundigen. Ook zorgen ze voor ontmoetingen tussen patiënten. De vereniging geeft daar op verschillende manieren invulling aan.
 
Magazine
Eens per kwartaal verschijnt Hematon Magazine, een blad boordevol boeiende ervaringsverhalen van patiënten, naasten en donoren, interviews met hematologen, het laatste wetenschappelijke nieuws en herkenbare rubrieken. En natuurlijk vind je op de website van Hematon ook uitgebreide en actuele informatie over de ziektebeelden en behandelingen. 
 
Delen
Hematon organiseert in heel Nederland lotgenotencontact, per telefoon of tijdens bijeenkomsten. De vrijwilligers die voor patiënten klaarstaan, zijn zelf patiënt of naaste van een patiënt. Ze weten hoe het is om te leven met een hemato-oncologische ziekte.
 

U bent nu hier

HomepageHematologieDirect naarHematon patiëntenvereniging
Naar boven