Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

HOVON150

Doelgroep
Patiënten met een acute myeloide leukemie (AML) of myelodysplastisch syndroom met toegenomen aantal blasten (MDS-EB2) met een IDH1/2 mutatie, die in aanmerking komen voor intensieve chemotherapie.   

Doel van de studie
De standaardbehandeling voor AML en MDS-EB bestaat uit chemotherapie. Op de leukemiecellen (blasten) kan een specifieke mutatie voorkomen (IDH 1 of IDH 2 mutatie), waartegen medicijnen ontwikkeld zijn, te weten ivosidenib en enasidenib.  

In deze studie wordt de werking en veiligheid van ivosidenib en enasidenib onderzocht bij patiënten met AML of MDS-EB2 met een IDH1 ofwel IDH2 mutatie die hier nog niet eerder voor behandeld zijn. We willen onderzoeken of met het toevoegen van dit nieuwe geneesmiddel aan de standaard behandeling met chemotherapie de ziekte beter en langduriger wordt teruggedrongen.

Verkorte voorwaarden om mee te doen

  • Patienten met een AML of MDS-EB2, die niet eerder behandeld zijn en in aanmerking komen voor behandeling met intensieve chemotherapie.

Deelnemende ziekenhuizen
Dit is een internationale studie en het Albert Schweitzer ziekenhuis is één van de 18 deelnemende ziekenhuizen in Nederland.

Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in