Vaatlaboratorium

Een essentieel onderzoek bij patiënten met vaatproblematiek is een bloedvatonderzoek. Veel van deze onderzoeken worden door gespecialiseerde vaatlaboranten verricht op ons vaatlaboratorium, De onderzoeken worden hieronder beschreven. 

Doppleronderzoek
Bij een doppleronderzoek worden uw bloedvaten onderzocht met ultrageluid. Dit zijn niet-hoorbare geluidsgolven. De vaten in uw lichaam weerkaatsen deze geluidsgolven. Doppler maakt de bloedstroom in het te onderzoeken bloedvat zichtbaar en hoorbaar. Om een goede indruk te krijgen van de doorbloeding, worden ook bloeddrukken gemeten.Duplexonderzoek
Een duplexonderzoek is een combinatie van echografie en doppler. Beiden worden tegelijk uitgevoerd met één apparaat. Bij dit onderzoek worden uw bloedvaten onderzocht met ultrageluid. Dit zijn ook niet-hoorbare geluidsgolven. De vaten in uw lichaam weerkaatsen ook hier deze geluidsgolven. Echografie zorgt voor weergave van het te onderzoeken bloedvat. Doppler maakt de bloedstroom in het te onderzoeken bloedvat zichtbaar, meetbaar en hoorbaar.

Voor beide onderzoeken geldt dat er geen gezondheidsrisico's van deze ultrageluidsgolven bekend zijn. 

U bent nu hier

HomepageCentrum voor VaatziektenVaatlaboratorium
Naar boven