Hybride operatiekamer

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is zeer trots op het feit dat wij sinds eind 2019 onze werkzaamheden uit kunnen voeren op een gloednieuwe hybride operatiekamer. Deze gloednieuwe en state-of-the-art kamer wordt momenteel gezien als een van de meest geavanceerde kamers van Nederland.

Het uitvoeren van procedures op een hybride operatiekamer biedt veel voordelen. In veel gevallen hebben patiënten een combinatie van behandelingen nodig voor een optimaal resultaat, bestaande uit een operatie, maar vaak ook bestaande uit een zogenoemde endovasculaire procedure, zoals een dotterbehandeling of stentplaatsing. Vroeger gebeurde deze procedures afzonderlijk van elkaar, maar op een hybride operatiekamer kunnen deze beide ingrepen gecombineerd worden: de zogenaamde hybride procedures. Deze hybride procedures, maar ook vele andere cardiovasculaire ingrepen, kunnen dus het best uitgevoerd worden op een hybride-operatiekamer. Deze kamer verenigt in feite het beste van twee werelden: de strenge steriliteitseisen van de operatiekamer met de modernste technieken van radiologische beeldvorming. Op de hybride operatiekamer zijn anesthesie, optimale beeldvorming, steriliteit, open en minimaal invasieve chirurgie volledig geïntegreerd. 

De hybride operatiekamer biedt ook de mogelijkheid om zeer complexe minimaal invasieve endovasculaire procedures uit te voeren met superieure beeldkwaliteit, zoals Endovasculaire Aorta chirurgie (EVAR), EVAR procedures met ook vertakkingen (Branched EVAR) en ook Gefenestreerde endovasculaire aortachirurgie (FEVAR). 

U bent nu hier

HomepageCentrum voor VaatziektenHybride operatiekamer
Naar boven