Kinderincontinentiespreekuur RBC

Heeft uw kind vaak last van een blaasontsteking? Moet uw kind vaak plassen of kan uw kind de plas moeilijk ophouden? Plast uw kind regelmatig in bed? Het kinderspreekuur van het Regionaal Bekkenbodemcentrum kan dan uitkomst bieden!

Samen lossen we het op!
Speciaal voor kinderen met blaasproblemen heeft het Regionaal Bekkenbodemcentrum (RBC) van het Albert Schweitzer ziekenhuis een kinderspreekuur in het leven geroepen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen door een huisarts hiernaar worden doorverwezen. Uw kind wordt op één ochtend door een kinderarts, (kinder)bekkenfysiotherapeut, (kinder)continentieverpleegkundige en een radioloog onderzocht. Zo wordt er o.a. de urine van uw kind nagekeken en er wordt een echo gemaakt van blaas en nieren. De bekkenbodemfunctie wordt onderzocht en er wordt een uroflowmetrie gedaan. Diezelfde ochtend krijgen u en uw kind de uitslag en bespreekt de arts een individueel behandelplan. Het behandelplan wordt vastgesteld op basis van een bespreking die tussen de hierboven genoemde hulpverleners plaatsvindt.

Plasklas en individuele begeleiding
Een van de vervolgmogelijkheden is deelname aan een Plasklas. Zowel ouders als kinderen krijgen hier hulp bij het overwinnen van de klachten. Vaak zijn twee bijeenkomsten voldoende. Voor bedplassers is er een apart spreekuur. Ook zij krijgen een individueel behandeltraject aangeboden.

Bekijk de dvd
Hoe een bezoek aan het kinderspreekuur en de plasklas eruit ziet is nu ook te zien op dvd. Vraag uw huisarts of u de dvd kunt lenen, zodat u deze thuis, op uw gemak, kunt bekijken.

Het secretariaat van het RBC is van maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag te bereiken tussen 08:30 en 16:30 uur en op donderdag van 09.00 tot 12.00 uur op telefoon (078) 654 29 53.

Deel uw ervaring
Op de website www.zorgkaartnederland.nl kunnen mensen hun ervaringen met zorgorganisaties delen. Op deze website staat ook een reactie over het Kinderspreekuur van het RBC. Lees hier de reactie over het kinderspreekuur van het RBC.