Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Heupprothese 'voorste benadering'

Sneller herstel
Bij de voorste benadering wordt de patiënt in rugligging geopereerd. Er treedt minder spierschade op, omdat er geen spieren losgemaakt hoeven te worden. De patiënt heeft bovendien minder pijn. Na de operatie zijn er minder leefregels en is de kans op zwikkend lopen kleiner. Het snelle herstel is vooral te zien in de eerste zes tot twaalf weken na de operatie.

'Focuskliniek'
De operatie wordt uitgevoerd in het Orthopedisch Centrum. Dit centrum voor orthopedische ingrepen bevindt zich op de locatie Zwijndrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Het doel van het centrum is de patiënt nog meer centraal te stellen. Dit houdt in dat afspraken, onderzoeken en behandelingen optimaal op elkaar worden afgestemd en de patiënt het behandeltraject sneller en naadloos kan doorlopen. De locatie Zwijndrecht is recent sterk vernieuwd, ligt vlak bij de rijksweg A16 en heeft gratis parkeren.

Verwijzing
Patiënten met heupklachten kunnen na verwijzing door de huisarts bij de orthopeden op het spreekuur terecht in de ziekenhuislocaties Dordwijk, Zwijndrecht en Sliedrecht en in het Gezondheidscentrum GOED Ridderkerk. Voor meer informatie is de polikliniek te bereiken op telefoon (078) 652 32 70.

U bent nu hier

HomepageOrthopedisch CentrumHeupprothese 'voorste benadering'
Naar boven