Pieter Westenend

 Aandachtsgebieden 

  • Mammapathologie
  • Nefropathologie
  • Uropathologie
  • Moleculaire pathologie

Persoonlijk

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen waarna ik enkele jaren onderzoek heb gedaan op de afdeling  Anatomie en Embryologie van de Universiteit van Amsterdam en de afdeling Pathologie van de Rijks Universiteit Leiden. Daarna ben ik opgeleid tot patholoog in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Sinds 1995 ben ik werkzaam op het Laboratorium voor pathologie in Dordrecht waar we met een hecht team verantwoordelijk zijn voor pathologie onderzoek voor het Albert Schweitzer ziekenhuis, het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, een enkel zelfstandig behandelcentrum en huisartsen in de regio. Al jaren ben ik opleider voor het specialisme pathologie, in samenwerking met de afdeling pathologie van het Erasmus MC. Daarnaast ben ik ook al vele jaren actief in verschillende landelijke commissies en werkgroepen betreffende mammapathologie.

Binnen het expertisecentrum RPF heb ik ervaring op kunnen doen in de diagnostiek van deze zeldzame afwijking en verwante aandoeningen als IgG-gerelateerde ziekte, panniculitis mesenterica en Erdheim-Chester disease. Onder het klinische beeld van RPF gaan meerdere pathologische afwijkingen schuil met ieder een eigen prognose en behandeling.

BIG registratie: 79024862601
Naar boven