Eric van Bommel

Aandachtsgebieden:

  • Nefrologie en nierfunctievervangende therapie
  • Hypertensie
  • Vasculaire geneeskunde

Persoonlijk

Mijn studie geneeskunde heb ik gevolgd aan de universiteit van Utrecht. Daarna ben ik opgeleid tot internist-nefroloog in het St. Clara ziekenhuis en het academisch ziekenhuis ‘Dijkzigt’ te Rotterdam. Sinds juni 1994 werk ik met veel plezier als internist-nefroloog in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Samen met mijn collega-nefrologen ben ik verantwoordelijk voor de algemene nefrologie en de dialysezorg in onze regio. Daarnaast heb ik speciale aandacht voor de ziekte retroperitoneale fibrose (RPF) en verwante chronisch fibro-inflammatoire aandoeningen, zoals IgG4-gerelateerde ziekte, panniculitis mesenterica en Erdheim-Chester disease. In 2011 werd de hierop ingerichte afdeling erkend als expertise centrum door de stichting STZ (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen) en volgde erkenning als nationaal expertisecentrum door het Ministerie van Volksgezondheid’.
Veel patiënten met RPF uit Nederland en België worden inmiddels begeleid en behandeld in dit centrum. 
 
Naast directe patiëntenzorg ben ik tot recent werkzaam geweest als (plaatsvervangend) opleider interne geneeskunde voor de arts-assistenten in (voor)opleiding tot internist, cardioloog, MDL-arts, klinisch geriater of longarts. 
 
BIG registratie: 19020116401
Naar boven