Over het Pijnbehandelcentrum

Het Pijnbehandelcentrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis behoort tot de beste expertisecentra in Nederland.

Het behandelteam biedt een uitgebreid multidisciplinair behandelprogramma op maat aan. Het team is innovatief, internationaal georiënteerd en participeert in nationaal en internationaal wetenschappelijk onderzoek.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor elke vorm van acute, chronische en oncologische pijn. Wij verwijzen u graag naar de mogelijkheden die op deze website staan genoemd.

Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor:

  • Lage rugpijn uitgaand van de lumbale facetgewrichten en/ of het sacro-iliacale gewricht. Het betreft onverzekerde zorg waarover meer u op onze website meer informatie vindt.

Wij zijn een expertisecentrum voor:

  • Neuromodulatie
  • Behandeling van pijnlijke diabetes polyneuropathie
  • Hernia behandeling (in studieverband)
     

Multidisciplinair team

Om voor u een zo'n goed mogelijk behandelplan op maat op te stellen, werkt het Pijnbehandelteam nauw samen met verschillende specialisten zoals: neuroloog, neurochirurg, internist, psycholoog, psychiater, fysiotherapeut, maatschappelijk werker en huisarts.

Afspraak bij het Pijnbehandelcentrum

Met een verwijzing via uw huisarts, specialist uit uw eigen ziekenhuis of een specialist uit een ander ziekenhuis, kunt u bij ons worden aangemeld.

Nadat wij de de verwijsbrief hebben ontvangen, krijgt u een vragenlijst toegestuurd.  Nadat u deze vragenlijst heeft ingevuld en teruggestuurd, krijgt u een afspraak op ons Pijnbehandelcentrum

Intake en behandeling op één dag

Na overleg met de verwijzer, vindt bij sommige pijnklachten de intake en de behandeling op één dag plaats.

Behandelplan op maat

Tijdens de intake wordt uw pijnklacht, mede aan de hand van de ingevulde vragenlijst, nauwkeurig in kaart gebracht.
Samen met u kijken we naar een optimaal en reëel behandelplan. Dit plan kan in overleg met u worden bijgesteld afhankelijk van het resultaat op de afgesproken behandelingen.
 

Alle zorg bij elkaar

In het Pijnbehandelcentrum is alle zorg geïntegreerd. Wij beschikken over een eigen unit met spreekkamers en een behandel- en rustruimte. Voor eventuele opnames na een (operatieve) ingreep maken wij gebruik van vaste bedden op de afdeling Dagbehandeling.
De unit van het Pijnbehandelcentrum is voorzien van de nieuwste technieken en is comfortabel en patiëntvriendelijk ingericht.

U bent nu hier

HomepagePijnbehandelcentrumOver het Pijnbehandelcentrum
Naar boven