R.M. (Reinder) Potjer

Aandachtsgebieden

Incontinentie, Bekkenbodemcentrum, nierstenen.

Opleidingen

  • 1981-1990: geneeskunde VU-Amsterdam
  • 1985-1986: wetenschappelijk onderzoek aan Stanford University (Amerika)
  • 1990-1993: militair arts bij de Koninklijke Marine
  • 1993-1996: vooropleiding chirurgie Universiteit Leuven
  • 1996 -2000: specialisatie urologie UMC-Utrecht

Werkervaring

  • 2000 tot  heden: uroloog  Albert Schweitzer Ziekenhuis
  • 2000: chef de clinique afdeling urologie, Groene Hart Ziekenhuis Gouda

Persoonlijk

"Tijdens mijn studie Geneeskunde heb ik gedurende een jaar onderzoek gedaan naar de werking van de blaas en het nierbekken aan de Stanford University in Amerika. Hier is mijn interesse ontstaan voor de functionele urologie. 

Na mijn aanstelling als uroloog in het Albert Schweitzer heb ik deze interesse verder kunnen ontplooien met het mede-oprichten van het Regionaal Bekkenbodemcentrum. Hier onderzoeken en behandelen wij  mensen die last hebben van urineverlies in teamverband met een gynaecoloog, bekkenfysiotherapeut en continentieverpleegkundige. Hoewel dit niet een levensbedreigend probleem is kunnen buitenstaanders zich vaak niet voorstellen welke grote sociale problemen dit urineverlies kan geven. Ik vind het dan ook zeer dankbaar werk om deze mensen te kunnen helpen.

Sinds enkele jaren heb ik de mogelijkheid om mensen met bepaalde vormen van urineverlies te behandelen met neuromodulatie. Dit is een zeer specialistische behandeling en ik ben er dan ook best een beetje trots op dat wij, als een van de weinige niet-academische ziekenhuizen, deze behandeling kunnen aanbieden. 

Het team van het Bekkenbodemcentrum is zeer actief. Wij zijn continu bezig met verbetering en vernieuwing van werk- en behandelingsmethodes en zijn ook een speerpunt voor het Albert Schweitzer ziekenhuis. Een bijdrage te leveren aan dit team geeft mij zeer veel voldoening."

 
BIG registratie: 49031070801

U bent nu hier

HomepageBekkenbodemcentrumBehandelteamUrologenR.M. (Reinder) Potjer
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in