H. (Helene) Kemmer

Aandachtsgebieden

  • Andrologie (onder meer erectieproblemen en fertiliteitsproblemen bij mannen)
  • Lid van multidisciplinair team seksuologie
  • Laparoscopische operaties van de nier

Opleidingen

  • 2005: Promotie: Escherichia coli Hämolysin: rezeptorunabhängige Stimulation von Granulozyten durch Porenbildung, Johannes Gutenberg- Universitaet, Mainz, Duitsland
  • 2005-2011: Opleiding tot uroloog: Universitaetsklinikum des Saarlands, Homburg, Duitsland en Erasmus MC, Rotterdam
  • 1998-2005: Studie geneeskunde: Johannes Gutenberg-Universitaet, Mainz, Duitsland

Werkervaring

Sinds 2011 werkzaam in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Persoonlijk

"Mijn studie geneeskunde heb ik gevolgd aan de Johannes Gutenberg Universiteit van Mainz in Duitsland. Ik heb toen onder meer een chirurgie-stage van 4 maanden in Zuid-Afrika (University of Stellenbosch, Kaapstad) en een keuze co-schap van 4 maanden op de afdeling Urologie gevolgd. 

Daarna ben ik begonnen aan mijn opleiding tot uroloog in het universitaire ziekenhuis in Homburg Saar, Duitsland, onder Professor Stoeckle. Halverwege mijn opleiding hebben mijn man en ik ervoor gekozen om naar Nederland te verhuizen, zodat ik mijn opleiding in het Erasmus MC in Rotterdam heb kunnen afronden.

Het laatste halve jaar van mijn opleiding heb ik al gevolgd in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Sindsdien ben ik al enkele jaren met veel plezier hier werkzaam als uroloog. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de algemene urologie in onze regio. 

Daarnaast heb ik speciale aandacht voor fertiliteitsproblemen bij mannen en erectiestoornissen. Hiervoor hebben we een multidisciplinair team opgericht en werk ik samen met seksuologen en bekkenbodemfysiotherapeuten om ook mannen met problemen op dit gebied speciale aandacht te kunnen bieden.

Op operatief gebied leg ik me naast algemene urologische operaties toe op met name de laparoscopische operaties van de nier en de urineleider. 

BIG registratie: 09908678701

U bent nu hier

HomepageBekkenbodemcentrumBehandelteamUrologenH. (Helene) Kemmer
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in