Meer weten over borstkanker

Eén op de acht vrouwen krijgt borstkanker. Onderzoeksbehandelmethoden worden steeds beter en soms minder belastend. Ook weten we beter hoe we de kans op borstkanker zo klein mogelijk kunnen houden. Op 6 oktober aanstaande is er in het Albert Schweitzer ziekenhuis een inloopmarkt over borstkanker. Mammacareverpleegkundige Chandra Ramlal geeft alvast meer informatie:

  • Doe mee aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Vroege ontdekking vergroot de kans op succesvolle behandeling.
  • Een gezonde leefstijl helpt om de kansen op kanker te verlagen. Zo is van overmatig alcoholgebruik, roken en overgewicht na de overgang bewezen dat het de kans op borstkanker vergroot.
  • Vrouwen met borstkanker kunnen gratis deelnemen aan de workshop ‘Goed verzorgd Beter gevoel.’ onder leiding van een schoonheidsspecialiste. Voor meer informatie hierover kunt u bellen met de afdeling Patiëntenvoorlichting: (078) 652 36 64.
  • Bezoek onze inloopmarkt op 6 oktober in de hal van locatie Dordwijk. U vindt er informatie over onderzoeks- en behandelmogelijkheden, lotgenotencontact, huidverzorgingsproducten, haarwerken, hulpmiddelen. Om 11.15 en om 15.00 uur zijn er modeshows; modellen die zelf ook borstkanker hebben gehad, showen badmode en lingerie. De markt duurt van 10.30 tot 16.00 uur.