Bijblijven september 2008

Medisch
Na beenmergtransplantatie terug naar ASz

Vanaf september kunnen patiënten met kanker na een beenmergtransplantatie intensieve (na)zorg krijgen op de Hematologische Intensive Care unit (HIC) van het Albert Schweitzer ziekenhuis. De transplantatie van eigen beenmerg (autologe stamceltransplantatie genoemd) gebeurt in het Erasmus MC in Rotterdam.
Een dergelijke transplantatie wordt toegepast bij de behandeling van een aantal kwaadaardige bloedziekten, zoals leukemie en lymfeklierkanker. Meer informatie leest u in het nieuwsbericht hierover.

Prikpost 'De Wipmolen' Alblasserdam verandert naam
Vanaf 29 september gaat prikpost 'De Wipmolen' in Alblasserdam verder onder de nieuwe naam Gezondheidscentrum Alblasserdam. In het Gezondheidscentrum nemen de trombosedienst en de huisartsenprikpost bloed af op werkdagen van 8.00 tot 9.00 uur. De prikpost is gevestigd aan de Parallelweg 11, 2951 BS te Alblasserdam.

Verpleegkundig MDL-spreekuur op locatie Zwijndrecht
Vanaf 20 oktober is er iedere maandag een verpleegkundig Maag Darm Lever (MDL)-spreekuur op locatie Zwijndrecht. Dit spreekuur is er voor patiënten met een chronische darmontsteking. De Maag Darm Lever arts kan een patiënt naar dit spreekuur doorverwijzen. De MDL-verpleegkundige is gespecialiseerd in de zorg rondom patiënten die een maag- darm- of leveraandoening hebben en kan hier informatie en advies over geven. Op maandagochtend is er van 10.30 – 11.30 uur telefonisch spreekuur, ‘s middags ontvangt de MDL-verpleegkundige patiënten.

Locatie Dordwijk
De bouw is begonnen
Locatie Dordwijk van het Albert Schweitzer ziekenhuis breidt uit met 40.000 m² nieuwbouw in het Gezondheidspark. Met het vernieuwde ziekenhuis zijn we nog beter in staat medische topzorg te verlenen. Voor deze uitbreiding is heien echter noodzakelijk.
Het heien is per 1 september begonnen en zal ongeveer twee maanden duren. Dagelijks wordt er geheid van 07.00 tot 16.00 uur. Meer informatie vindt u op www.gezondheidsparkdordrecht.nl.

GOED Ridderkerk
Bereikbaarheid en spreekuren
Jan Luykenstraat 8 te Ridderkerk
Het ziekenhuis houdt hier de volgende spreekuren: Chirurgie, Dermatologie, Interne geneeskunde, Kindergeneeskunde, Neurologie, Longziekten, Ouderengeneeskunde, RookStopPoli en laboratorium/prikpost. Diabetespatiënten kunnen hier terecht voor het maken van oogfoto’s.

Medisch Centrum Strijen
Bereikbaarheid en spreekuren

Molenstraat 23a te Strijen.
Het ziekenhuis houdt hier de volgende spreekuren: Gynaecologie, Kindergeneeskunde, Interne geneeskunde en Neurologie. Ook kunt u hier terecht voor zwangerschapsechografie. Diabetespatiënten kunnen er oogfoto’s laten maken.

Agenda
6 okt     Kijkje op de verloskamers, locatie Dordwijk
8 okt     Informatiebijeenkomst over de ziekte van Ménière
13 okt   Workshop Goed verzorgd, beter gevoel
22 okt   Cursus ‘Reuma uitgedaagd’
24 okt   Voorlichtingsbijeenkomst voor Waldenströmpatiënten
Kijk voor meer informatie en aanmelding op de Agenda van deze website .