Bijblijven oktober 2008

Medisch
Dotteren in Albert Schweitzer
Sinds kort kunnen patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis terecht voor een dotterbehandeling. Een ideale oplossing voor alle patiënten uit onze regio, die voorheen voor deze behandeling naar Rotterdam moesten.

Algemeen
Goede zorg dichtbij

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft vier locaties en twee buitenpoliklinieken. Er is een locatie in Sliedrecht en Zwijndrecht en er zijn twee locaties in Dordrecht (locatie Dordwijk en Amstelwijck). In Strijen en Ridderkerk is een buitenpolikliniek. Met zoveel locaties kunnen we zorg dicht bij huis verlenen. Soms wordt u toch gevraagd naar een locatie te komen buiten uw woonplaats. Zo zorgen wij ervoor dat wij u sneller kunnen helpen.

Ziekenhuisbestuurder wordt vrijgevestigd interim manager
Adri van den Berg vertrekt per 1 januari 2009 als ziekenhuisbestuurder bij het Albert Schweitzer ziekenhuis. Na 27 jaar verbonden te zijn geweest aan de Dordtse ziekenhuizen begint Van den Berg in het nieuwe jaar een eigen praktijk als vrijgevestigd interim manager.

Locatie Dordwijk
Heien bijna klaar

Locatie Dordwijk van het Albert Schweitzer ziekenhuis breidt uit met 40.000 m² nieuwbouw in het Gezondheidspark. Met het vernieuwde ziekenhuis zijn we nog beter in staat medische topzorg te verlenen.
Voor deze uitbreiding is heien echter noodzakelijk. Het heien is per 1 september begonnen en is begin november klaar. Dagelijks wordt er geheid van 07.00 tot 16.00 uur. Meer informatie vindt u op www.gezondheidsparkdordrecht.nl.

Medisch Centrum Strijen
Bereikbaarheid en spreekuren
Molenstraat 23a te Strijen.
Het ziekenhuis houdt hier de volgende spreekuren: Gynaecologie, Kindergeneeskunde, Interne geneeskunde en Neurologie. Ook kunt u hier terecht voor zwangerschapsechografie.
Diabetespatiënten kunnen er oogfoto’s laten maken. 

GOED Ridderkerk
Cardiologie spreekuur
Vanaf 1 november gaat cardioloog Woerkens spreekuur draaien in Ridderkerk. Het spreekuur is één keer per maand op woensdagmorgen van 08.30 tot 12.00 uur.

Overige spreekuren
Behalve een cardiologie spreekuur houden in GOED Ridderkerk de volgende specialismen spreekuur: Chirurgie, Dermatologie, Interne geneeskunde, Kindergeneeskunde, Neurologie, Longziekten, Ouderengeneeskunde. Ook vindt u hier een RookStopPoli en laboratorium/prikpost.
Diabetespatiënten kunnen er terecht voor het maken van oogfoto’s.

Agenda
11 nov Informatiemarkt voor chronisch zieken
11 nov ‘Geen drempel te hoog!’Debat over individuele voorzieningen
12 nov Informatiebijeenkomst endometriose
12 nov Verder leven na een hersenletsel. Informatiemiddag voor patiënten en mantelzorgers
13 nov Informatiebijeenkomst voor schildklierpatiënten
14 nov Informatiebijeenkomst over de oogziekte macula degeneratie
18 nov Voorlichtingsavond bevallen in het ziekenhuis, locatie Zwijndrecht