‘Wat heerlijk dat die hoofdpijn zo goed als verdwenen is'

Flitsen voor haar ogen, een gevoelloze arm en vreselijke hoofdpijn: Petra Landburg had er soms weken achter elkaar last van. Ze slikte steeds meer pijnstillers, maar die hielpen niet. Uiteindelijk kwam ze bij dokter Carbaat terecht. Van hem kreeg ze de juiste medicijnen en inmiddels is de hoofdpijn zo goed als verdwenen: ”Ik heb hier veel te lang mee rondgelopen.”

Toen Petra Landburg voor het eerst zwanger raakte, kreeg ze enorme last van hoofdpijn. ”Ik had zulke erge hoofdpijnaanvallen, dat ik niet meer normaal kon functioneren. Pijnstillers hielpen niet, dus daar ging ik steeds meer van slikken. Alles om die hoofdpijn enigszins dragelijk te houden. De hoofdpijn bleef echter aanhouden. Eerst denk je ´dat gaat wel weer over´. Daarna dacht ik dat de hoofdpijn door de zwangerschappen kwam en dus daarna wel zou slijten. Maar dat gebeurde niet. Uiteindelijk heb ik er zes jaar mee rondgelopen. Totdat ik besloot dat dit niet langer kon doorgaan. Via de huisarts kwam ik bij de neuroloog, dokter Carbaat terecht.”

Hoofdpijndagboek
Op advies van de neuroloog hield Petra een hoofdpijndagboek bij, waarin ze opschreef wanneer ze hoofdpijn had en welke medicijnen ze daarvoor innam. Met die pijnstillers moest ze stoppen. Dat was moeilijk, maar lukte uiteindelijk toch. Het medicijn dat dokter Carbaat voorschreef, bleek veel beter te helpen. Zo goed zelfs, dat Petra tegenwoordig nog maar zo nu en dan hoofdpijn heeft. ”Wat heerlijk dat die hoofdpijn bijna verdwenen is. Als ik dat had geweten, was ik jaren eerder naar de neuroloog gegaan.”