Winterdepressie: zo pakt u dat aan!

De dagen worden korter, de bomen verliezen hun blad. We gaan minder vaak naar buiten en zitten dichter op elkaar. Daar worden we allemaal wel eens somber van. Maar wie hier echt gevoelig voor is, kan een winterdepressie krijgen. Wat is dit en is er iets aan te doen?

Bij een winterdepressie zijn mensen meer dan twee weken somber, eten en snoepen ze te veel en hebben ze slaap- en concentratieproblemen. De naam zegt het al: zo´n depressie komt alleen in de winter voor. En is heel wat anders dan de ´gewone´ sombere herfst-/wintergevoelens.

De oplossing
Een winterdepressie is te behandelen. Door iedere dag naar buiten te gaan. En door te zorgen voor voldoende afleiding en ontspanning, zoals een stukje fietsen of afspreken met een vriend(in). Op de bank blijven zitten, helpt niet! Op verwijzing van de huisarts kunnen mensen met een winterdepressie in het Albert Schweitzer ziekenhuis behandeld worden. Op de polikliniek Psychiatrie krijgen zij een lichttherapie van lampen met een speciale sterkte (zonder UV-straling).

Meer weten? Klik hier voor de folder