Bijblijven november 2009

Algemeen
Centraal telefoonnummer ziekenhuis
De locaties van het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn te bereiken via één telefoonnummer: (078) 654 11 11. U kunt vervolgens kiezen voor (1) het maken van een afspraak voor een röntgenfoto in opdracht van een huisarts, (2) het maken of wijzigen van een afspraak bij een arts of (3) voor overige vragen.

Medisch
Huid- en oedeemtherapie
Voor huid- en oedeemtherapie kunt u binnenkort ook op locatie Zwijndrecht terecht. Twee huidtherapeuten houden hier twee dagen per week spreekuur. Voor meer informatie: telefoon (0180) 42 67 73 of e-mail infohuidtherapie@goedridderkerk.nl

Preconceptueel spreekuur
Vrouwen of echtparen met een kinderwens kunnen sinds kort terecht op een preconceptueel spreekuur, gehouden door de gynaecologen van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Kijk hier voor meer informatie.

Diabetes en depressie
In het Diabetescentrum op locatie Amstelwijck is vorige maand de ‘polikliniek voor diabetes en depressie’ van start gegaan. Alle 2000 patiënten met diabetes mellitus worden bij hun eerstvolgende jaarcontrole tevens gescreend op klachten van depressieve aard. Zij zijn hiervoor als gevolg van hun aandoening extra kwetsbaar.

Polikliniek Levenseindevragen
In de nieuwe polikliniek Levenseindevragen van het Albert Schweitzer ziekenhuis helpen drie geestelijk verzorgers ongeneeslijk zieke patiënten om zo goed mogelijk om te gaan met hun nieuwe situatie. Meer informatie: telefoon (078) 654 11 11.

Medisch Centrum Strijen
Bereikbaarheid en spreekuren
Molenstraat 23a te Strijen. Het ziekenhuis houdt hier de volgende spreekuren: Gynaecologie (en echospreekuur) en Neurologie. Ook kunt u hier terecht voor zwangerschapsechografie. Diabetespatiënten kunnen er oogfoto’s laten maken.

GOED Ridderkerk
Spreekuur Chirurgie in GOED Ridderkerk
Vanaf november wordt er vanuit de maatschap Chirurgie gestart met een wekelijks spreekuur op de GOED Ridderkerk. Op woensdagmorgen houdt dr. Stam spreekuur en bij zijn afwezigheid dr. Plaisier. De spreekuren zijn in SAP te vinden onder GR-STAM en GR-PLAIS. In principe kunnen alle nieuwe en herhalingspatiënten chirurgie afgesproken worden, met uitzondering van obesitaspatiënten en gipscontroles. Op woensdagmorgen is de mobiele unit radiologie gestationeerd op de GOED Ridderkerk, dus er kunnen zo nodig ook radiologische onderzoeken verricht worden.

Agenda

 Maandag 7 december     Kijkje op de verloskamers, locatie Dordwijk  

Klik hier voor meer informatie over de voorlichtingsavonden in het Albert Schweitzer ziekenhuis.


Reageren?

Vragen of reacties over onderwerpen op deze pagina kunt u sturen naar info@asz.nl. Kijk voor meer informatie op www.asz.nl