Bijblijven november 2008

Medisch
Eerste Hart Hulp gestart op Dordwijk

Sinds oktober biedt de maatschap Cardiologie op locatie Dordwijk van het Albert Schweitzer ziekenhuis Eerste Hart Hulp. Eerste Hart Hulp is speciaal gericht op mensen die op de Spoedeisende Hulp terecht komen met hartklachten, waarbij verder onderzoek noodzakelijk is om duidelijk te krijgen wat er daadwerkelijk aan de hand is. Er wordt zorg op maat geboden.

Direct naar de polikliniek voor huidoncologische zorg
Huidoncologische patiënten kunnen in het Albert Schweitzer ziekenhuis nu nog sneller terecht. Wanneer uw huisarts een verdenking van huidkanker constateert, kan hij u direct telefonisch aanmelden bij de polikliniek Dermatologie. U kunt dan de volgende dag al terecht op locatie Amstelwijck of locatie Sliedrecht.

Oogdruppelen bij oogarts
Als u voor de eerste keer naar de oogarts moet, is de kans groot dat u ogen gedruppeld zullen worden. Een groot deel van de patiënten heeft na het toedienen van de oogdruppels verminderd zicht. Afhankelijk van de weersomstandigheden en individuele eigenschappen kunnen de druppels 1 tot 4 uur bijwerkingen geven. Houdt u hier rekening mee bij uw eerste afspraak.

Algemeen
Stuur uw foto in!
Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een fotowedstrijd uitgeschreven. Het thema is ‘U en het Albert Schweitzer ziekenhuis’. Inzenden kan tot en met 15 december. Kijk voor het reglement en meer informatie op www.fotowedstrijd.asz.nl

Locatie Dordwijk
Expositie
Locatie Dordwijk van het Albert Schweitzer ziekenhuis breidt uit met 40.000 m² nieuwbouw in het Gezondheidspark. Wilt u weten hoe de uitbreiding er over twee jaar uitziet? Neem een kijkje bij de maquette in de centrale hal. Aan een expositie met meer informatie wordt nog gewerkt. Meer informatie vindt u op www.gezondheidsparkdordrecht.nl

GOED Ridderkerk
Bloedafname GOED Ridderkerk
Van 22 december t/m 2 januari 2009 is de bloedafname in GOED Ridderkerk ’s middags gesloten.

Opening poliklinieken rond Kerst en Oud & Nieuw
Voor het actuele nieuws over de openingstijden van de poliklinieken rond Kerst en Oud & Nieuw raadpleeg www.asz.nl

Medisch Centrum Strijen
Bereikbaarheid en spreekuren

Molenstraat 23a te Strijen.
Het ziekenhuis houdt hier de volgende spreekuren: Gynaecologie, Kindergeneeskunde, Interne geneeskunde en Neurologie. Ook kunt u hier terecht voor zwangerschapsechografie.  Diabetespatiënten kunnen er oogfoto’s laten maken.

Agenda
1 december: Kijkje op de verloskamers, locatie Dordwijk
15 december: Workshop Goed verzorgd, Beter gevoel
Bekijk voor meer informatie en aanmelding de Agenda van deze website.