‘De allergietesten maken duidelijk waar we op moeten letten´

Het begon een jaar geleden met een toefje slagroom. Toen Paul en Karlijne van de Giessen hun peuterzoontje Gijs daarvan lieten proeven, kreeg Gijs direct felrode plekken rondom z´n kin. Een paar weken later reageerde hij heftig op een kwarktoetje, iets waar hij voorheen geen last van had. Uit een allergietest in het ziekenhuis bleek waar Gijs overgevoelig voor is. Paul: ´Het is prettig dat we nu weten waar we op moeten letten.´

Gijs was al onder behandeling bij de kinderarts vanwege astmatische klachten. Paul van de Giessen: “Toen hier de allergische klachten bijkwamen, verwees de kinderarts ons door voor een onderzoek. Er werd bij Gijs wat bloed afgenomen en daaruit bleek dat hij overgevoelig is voor melk, ei, hazelnoten en hond. Vooral op ei reageert hij heftig: als ik een ei aanraak en daarna Gijs, zit hij meteen onder de rode vlekken.”

Tips en begeleiding
De ontwikkeling van Gijs’ allergie wordt zorgvuldig in de gaten gehouden. Paul: “Voor tips en begeleiding kunnen we terecht bij een diëtist. En vorige maand kreeg Gijs een allergietest waarbij er plakkertjes op zijn rug werden geplakt. Daaronder zaten stofjes waar hij allergisch voor zou kunnen zijn. Hieruit bleek dat Gijs vooral overgevoelig is voor ei en hond. Hij heeft geen last van de onderzoeken en dankzij de uitslagen weten we waar we op moeten letten. Misschien groeit Gijs over zijn allergie heen. Tot die tijd houden we hem in ieder geval uit de buurt van honden en eieren.”


Meer weten over de voedselallergietesten bij kinderen in het Albert Schweitzer ziekenhuis? Kijk hier voor meer informatie.