Bijblijven juli 2008

Medisch
Verpleegkundig spreekuur chirurgie van start
Half juni is decubitus-/dermatologieverpleegkundige Heleen Metselaar samen met Dr. Punt gestart met een verpleegkundig spreekuur. Het spreekuur is voor chirurgische patiënten met wonden waar vacuümtherapie wordt toegepast. Het spreekuur is op maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur op locatie Amstelwijck.

Algemeen
Huisartsenportal in pilotfase
Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een huisartsenportal ontwikkeld voor huisartsen en verpleeghuisartsen in de regio Drechtsteden. Het doel is de zorg voor patiënten optimaal te ondersteunen en de medische overdracht tussen huisarts en specialist te verbeteren.

Locatie Dordwijk
Overdekte looproute locatie Dordwijk
Het terrein aan de voorkant van het ziekenhuis verandert in een bouwterrein. Om de bezoekers van het ziekenhuis veilig bij de hoofdingang te laten komen, komt er een overdekte looproute. Deze begint bij de nieuwe tijdelijke ´Kiss and Ride-zone´. De overdekte looproute leidt ook naar de ingang van de Spoedeisende hulp. De brugsluis is speciaal voor het Albert Schweitzer ziekenhuis ontworpen en blijft een aantal maanden in gebruik.

Medisch Centrum Strijen Molenstraat 23a te Strijen
Bereikbaarheid en spreekuren 
Het ziekenhuis houdt hier de volgende spreekuren: Gynaecologie, Kindergeneeskunde, Interne geneeskunde, Longziekten en Neurologie. Ook kunt u hier terecht voor zwangerschapsechografie. Diabetespatiënten kunnen er oogfoto’s laten maken.

GOED Ridderkerk Jan Luykenstraat 8 te Ridderkerk
Bereikbaarheid en uitbreiding spreekuren Chirurgische patiënten, gipspatiënten en patiënten die een röntgenfoto moeten maken, kunnen ook op donderdagmorgen van 8.30 tot 12.00 uur terecht op het chirurgisch spreekuur van Dr. Punt. Tijdens dit spreekuur kunnen er ook kleine chirurgische ingrepen worden uitgevoerd. Op deze locatie vindt u ook de spreekuren: Chirurgie, Dermatologie, Interne geneeskunde, Kindergeneeskunde, Neurologie, Longziekten, Ouderengeneeskunde, de RookStopPoli en laboratorium/prikpost. Diabetespatiënten kunnen hier terecht voor het maken van oogfoto’s.

Agenda
8 augustus Kijkje op de verloskamers, locatie Dordwijk.
25 augustus Workshop Goed verzorgd, beter gevoel.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de Agenda van deze website.