‘De dotterbehandeling voelde als een enorme opluchting´

Toen Kees van den Herik half oktober 's nachts een drukkende pijn op de borst kreeg, belde hij de huisarts en werd hij opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hier kreeg hij medicijnen en een catheterisatiebehandeling. Vervolgens stelde cardioloog de Vries een dotterbehandeling voor. Kees van den Herik: "Ik ben in 2006 ook al door dokter de Vries gedotterd en moest daarvoor naar Rotterdam. Ideaal dat dit nu niet hoefde."

"De dotterbehandeling was binnen 45 minuten gebeurd," vertelt Kees van den Herik. "Dankzij de plaatselijke verdoving maak je de behandeling mee en dat vind ik prettig. Je voelt er niet veel van, meer dan een licht gekriebel in je lichaam is het niet. Het team houdt echt rekening met de patiënt. Er wordt rustig doorgewerkt in een ontspannen sfeer. Tegelijkertijd krijg je als patiënt duidelijke uitleg over wat er gebeurt. Dat komt heel plezierig over."

Grens verdwenen
"Het is zeker een voordeel dat de dotterbehandeling dichtbij huis kan plaatsvinden, ook voor de mensen die bij je op bezoek komen. Het Albert Schweitzer ziekenhuis is toch een bekend ziekenhuis, waar je bovendien makkelijk kunt parkeren. Voorheen moest je voor een dotterbehandeling naar Rotterdam en dat is toch lastiger.

Ik kan echt zeggen dat de behandeling als een opluchting voelt. Voorheen had ik bij lichamelijke inspanning een grens. Als ik te ver ging, voelde ik de pijn opkomen. Deze grens is na de dotterbehandeling verdwenen. Ik kan langer sporten en mijn lichamelijke conditie is stukken verbeterd."