Daarom is sporten zo goed voor u!

Wandelen, Nordic Walking of hardlopen: bij de Schweitzerloop is er voor ieder wat wils. Waarom sporten zo goed voor u is, vertellen vier specialisten van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Willem-Jan Marijnissen, orthopaed:
“Wie sport, belast de gewrichten. Zo’n belasting zorgt ervoor dat het kraakbeen in goede conditie blijft. Daarbij is het wel van belang om binnen de grenzen van je kunnen te blijven. Overbelasting is nooit goed.”

Bas van Ouwerkerk, internist:
“Diabetes, vaatziekten en hoge bloeddruk komen tegenwoordig steeds vaker voor. Door geregeld te bewegen kunt u al veel gezondheidsproblemen voorkomen. 3 keer per week een uur intensief bewegen is het minimum. Dit hoeft geen hoge drempel te zijn. Neem bijvoorbeeld vaker de fiets!”

René van Uffelen, longarts:
“Wij geven patiënten altijd het advies om te gaan sporten. Dit draagt bij aan een sneller herstel na een longontsteking of operatie. Ook voor mensen met longemfyseem en astma is sporten erg belangrijk. Door te sporten verbetert u uw conditie, waardoor u met een beperking toch meer kan doen.”

Marcel Kofflard, cardioloog:
“Sporten heeft veel gunstige effecten op uw hart. Door te sporten vermindert u o.a. de kans op hart- en vaatziekten. Ook uw bloeddruk gaat omlaag. Kortom, je voelt je beter en leeft langer!”