Bijblijven april 2008

Medisch
Nieuwe kleding
Vanaf 3 april dragen medewerkers en medisch specialisten van het ziekenhuis nieuwe kleding. Een patiënt ziet nu meteen het verschil tussen een verpleegkundige, een arts of een zorgondersteuner.

Algemeen
Nieuw bestuur voor ziekenhuis
Drs. L.L. Schoots is per 14 april benoemd tot algemeen bestuurder ad interim van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hij vormt daarmee samen met prof dr. P.A.M. Vierhout de voorlopige Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

Sluiting feestdagen poliklinieken
Alle poliklinieken van het ziekenhuis zijn gesloten op woensdag 30 april, donderdag 1 mei en maandag 5 mei. Een aantal poliklinieken is wel open.

Locatie Dordwijk
Bereikbaarheid
De bereikbaarheid en het parkeren op locatie Dordwijk verandert vanaf 15 mei. Vanaf deze datum wordt de ‘esplanade’ in gebruik genomen. Dit betekent dat patiënten en bezoekers direct vanaf de grote parkeerplaats aan de overkant van het ziekenhuis, kunnen oversteken over de Karel Lotzyweg en naar de hoofdingang kunnen lopen. Voor het halen en/of brengen van mensen is er het zogeheten Kiss & Ride-terrein nabij de hoofdingang.

Medisch Centrum Strijen
Bereikbaarheid en spreekuren
Molenstraat 23a te Strijen. Het ziekenhuis houdt hier de volgende spreekuren: Gynaecologie, Kindergeneeskunde, Interne geneeskunde, Longziekten en Neurologie. Ook kunt u hier terecht voor zwangerschapsechografie. Diabetespatiënten kunnen er oogfoto’s laten maken.

Prikpost Strijen
Op 5 mei is de prikpost in het Medisch Centrum Strijen gelsoten.

GOED Ridderkerk
Spreekuren
Het ziekenhuis houdt hier de volgende spreekuren: Dermatologie, Interne geneeskunde, Kindergeneeskunde, Neurologie, Longziekten, Ouderengeneeskunde, Rookstoppoli en laboratorium/prikpost. Diabetespatiënten kunnen hier terecht voor het maken van oogfoto’s. Vanaf 19 mei houdt dermatoloog dr. Schuller ook spreekuur op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur/.

Eén jaar
Op 21 april vierde het GOED Ridderkerk haar eenjarig bestaan. In een jaar tijd is het gezondheidscentrum uitgegroeid tot een professionele en drukbezochte buitenpolikliniek. Een uitgebreid overzicht van de spreekuren vindt u op de website: www.asz.nl

Agenda
April 13 mei Bevallen in het ziekenhuis, locatie Dordwijk.
21 mei Contactavond endometriose, locatie Zwijndrecht.
Meer informatie staat in de Agenda van deze website.