Thuismedicatie

Sommige medicatie of kuren kunnen de verpleegkundigen van ThuisBeter u thuis toedienen. Het gaat om onder meer medicijnen die worden gegeven via de ader, zoals antibiotica en morfine en medicijnen die worden gegeven via een subcutane toediening.

Ook bepaalde vormen van chemotherapie kunt u thuis ontvangen. Omdat er heftige reacties kunnen optreden na de toediening vindt de eerste kuur altijd plaats in het ziekenhuis. Als u het middel goed verdraagt, kunt u kiezen voor het krijgen van therapie aan huis. Alleen transmuraal verpleegkundigen met extra kennis van de oncologische patiënt geven de injecties. De apotheek van het ziekenhuis geeft de middelen kort van tevoren mee in een speciale box.

Immunotherapie
Sinds kort geeft het team van ThuisBeter ook immunotherapie op locatie. Bij immunotherapie stimuleert het toegediende middel het eigen afweersysteem, waardoor dit zelf kankercellen kan herkennen en opruimen. Met name in de palliatieve fase van kanker kan immunotherapie vaak langdurig worden gegeven om de ziekte af te remmen. Tijdens het toedienen van de medicatie, blijven de verpleegkundigen bij u, ongeveer een uur lang.


Er zijn meerdere instructiefilmpjes gemaakt over handelingen die u zelf kunt uitvoeren. Klik hieronder op de balkjes om de instructiefilmpjes te bekijken.
 

Wisselen van de medicatiezak

Storing van de pomp

Wisselen van de cassette

Xgeva zelftoediening zonder flaconadapter

Xgeva zelftoediening met flaconadapter

U bent nu hier

HomepageThuisBeterThuismedicatie
Naar boven