Verpleegkundige, Aretha

De band die je met patiënten opbouwt is voor verpleegkundige Aretha Richardson heel waardevol. Ze verleent zorg aan patiënten die komen voor een onderzoek, diagnose of behandeling van maag-, darm- en leveraandoeningen. 
 
Ook zorgt ze voor patiënten die komen voor een operatie. Daarnaast is stomazorg een belangrijk onderdeel van haar werk. Ze heeft met heel verschillende patiënten te maken, dat maakt haar werk divers en uitdagend. “Ik werk bijvoorbeeld met patiënten met een grote buikwond, waar veel zorg voor nodig is. Het mooiste is om de patiënt te betrekken bij de wondverzorging en te zorgen dat de patiënt weer vertrouwen krijgt in het lichaam dat hem eerder teleurgesteld heeft.”
 
 
Uitdaging
Aretha werkte vroeger in een verpleeghuis, maar wilde graag meer uitdaging in haar werk. “Ik ben daarom de opleiding voor verpleegkundige gaan volgen in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ik vond het hier zo leuk dat ik nooit meer ben weggegaan.”   
 
Sterke band
Op afdeling A2 heeft ze echt haar plek gevonden. Hier worden patiënten opgenomen voor de GE-chirurgie (Gastro-Enterologisch), MDL (Maag-Darm-Lever) en oncologische gynaecologie. Deze patiënten hebben vaak hoogcomplexe zorg nodig. “De onderlinge band met de collega’s op mijn werk is heel sterk. We zijn zo op elkaar ingespeeld dat we aan een half woord genoeg hebben en tijdens zware momenten op het werk staan we voor elkaar klaar.”
 
Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? 
 
Naar boven